Rezime rada zaklade u 2023.

Zaklada Nema predaje već petu godinu u nizu djeluje u zajednici u području pomaganja i humanitarnih te društveno odgovornih aktivnosti, i to kao jedina aktivna zaklada nekog sportskog kluba na ovom području. I ove godine zaklada je unutar zakonski propisanog roka nadležnim tijelima dostavila financijski izvještaj za 2023. godinu te financijski plan za 2024. godinu.

Kroz cjelokupni rad od samog osnivanja do danas, zaklada je provela ukupno 170 donacija prema fizičkim osobama, udrugama i drugim organizacijama, na što smo posebno ponosni. Kroz tri područja rada, a to su socijalna solidarnost, integracija osoba s invaliditetom u nogomet i društvo te potpora mladim sportašima, sukladno Statutu, zaklada ne djeluje samo na području Zagreba nego diljem Hrvatske. S obzirom na velik broj navijača Dinama izvan metropole, aktivnosti provodimo i u drugim dijelovima zemlje te djelujemo na nacionalnoj razini. Zaklada provodi vlastite projekte ili projekte u suradnji s GNK Dinamo, dok nekoliko puta godišnje na sjednicama Upravnog odbora sukladno Statutu odobrava zamolbe za donacije fizičkih osoba i organizacija.

 

PREGLED 2023. GODINE

U 2023. godini zaklada je zaprimila 64 donacije fizičkih osoba u iznosu od 4.599,44 eura.

Kroz 2023. godinu zaklada je izvršila prema pojedincima i organizacijama donacije u ukupnom iznosu od 117.722,17 eura za 8 projekata, a što je bilo moguće zbog prijenosa prihoda iz ranijih godina poslovanja zaklade.

Zakladnik GNK Dinamo u 2023. godini donirao je zakladi iznos od 85.000,00 eura, djelomično iskorišten u 2023., a djelomično prenesen u 2024. godinu.

Iz projekta Fair play na tribinama zaklada je u 2023. od GNK Dinamo zaprimila iznos od 11.722,13 eura, a što je iskorišteno kao donacija darova za 100 djece koja se liječe od malignih bolesti u KBC Zagreb i na Institutu za tumore. Od projekta EKO čaša u 2023. godini tvrtka Plavi korner uplatila je zakladi donaciju u iznosu od 1.505,82 eura.

 

DUGOROČNI PROJEKTI

Od dugoročnih društveno odgovornih projekata ističemo projekt GNK Dinamo i Zaklade Nema predaje ”Fair play na tribinama” putem kojega se promoviraju pozitivno, fer i korektno navijanje na utakmicama bez upotrebe pirotehnike, govora mržnje i rasizma, dok se iznos izdvojen u kampanji na kraju svake polusezone donira udrugama koje skrbe o djeci, mladima i osobama s invaliditetom. Također, izdvojimo višegodišnji projekt ”EKO čaše’‘ koje su dostupne navijačima u prodaji u fan shopovima, na webshopu te na ugostiteljskim kućicama za vrijeme utakmica Dinama na stadionu Maksimir, a u kojem je od svake prodane čaše 1 euro doniran Zakladi Nema predaje. Istaknut ćemo i projekt novčanih stipendija  ”Nema predaje” za učenike i studente u različitim kategorijama koji je zaklada počela provoditi 2022. godine, a koji postaje tradicionalni projekt svake jeseni.

Do sada smo u četiri godine aktivnog rada realizirali ukupno 43 projekta i to prema kategorijama: 4 projekta potpore mladim sportašima, 22 projekta socijalne solidarnosti i 17 projekata integracije osoba s invaliditetom u nogomet i društvo.

Često tijekom godine zaklada sudjeluje u promocijskim aktivnostima kluba u području promocije jednakosti i ravnopravnosti, kao što su turniri za djecu, promocija ravnopravnosti spolova, podrška nacionalnim zdravstvenim i humanitarnim projektima i  drugo.

U siječnju 2024. godine Upravni odbor zaklade usvojio je Strategiju Zaklade Nema predaje za period od 2024. do 2028. godine, a koji smo ranije objavili na web stranici.

Klikni ovdje za strategiju zaklade.

 

DONACIJE GRAĐANA I NAVIJAČA

Svake godine navijači, simpatizeri i prijatelji kluba doniraju novčane iznose našoj zakladi koji su iskorišteni u akcijama i donacijama koje provodimo na mjesečnoj razini prema osobama s invaliditetom, udrugama koje skrbe o djeci, i organizacijama čiji su korisnici različite društvene skupine.

Od travnja 2024. godine navijači koji se odluče na donaciju Zakladi Nema predaje u minimalnom iznosu 50,00 eura mogu postati prijatelji zaklade te imaju priliku sudjelovati u aktivnostima zahvale koje će zaklada pripremiti do kraja kalendarske godine.

Više informacija o modelu prijatelja zaklade potražite na linku.

 

MEĐUNARODNA RAZINA

O svom radu i djelovanju zaklada obavještava nogometne institucije, UEFA-u i međunarodnu mrežu nogometnih klubova i organizacija EFDN čiji je zaklada član od 2023. godine.