zaklada

O ZAKLADI

Zaklada GNK Dinamo NEMA PREDAJE službena je zaklada Građanskog nogometnog kluba Dinamo.

Kao najtrofejniji hrvatski nogometni klub koji je stekao brojne uspjehe na nacionalnoj i europskoj razini tijekom posljednjih desetljeća, GNK Dinamo već niz godina provodi brojne društveno odgovorne projekte na razini lokalne zajednice.

Od 2019. do 2024. godine zaklada je provela 56 akcija, 167 pojedinačnih donacija fizičkim osobama, udrugama i organizacijama uz donirani iznos preko 400 tisuća eura.

Od 2020. godine s radom počinje Zaklada GNK Dinamo NEMA PREDAJE koja ima za cilj kroz programe i aktivnosti približiti nogomet svima, kao i iskoristiti sve mogućnosti koje nogomet pruža igračima, trenerima, djelatnicima, navijačima, članovima, povjerenicima, legendama kluba, socijalno ugroženim skupinama te cijeloj lokalnoj zajednici.

svrha-zaklade-desktop

Svrha zaklade

Svrha Zaklade je promicanje razvoja nogometa pružanjem potpore mladim i darovitim nogometašima, bivšim igračima, navijačima, članovima podupirateljima te pružanje pomoći osobama sa socijalnim, zdravstvenim, humanitarnim i drugim potrebama na temelju načela socijalne solidarnosti.

projekti-bg-desktop

Projekti usmjereni na područja:

  • humanitarne aktivnosti
  • financijska i druga pomoć socijalno ugroženim osobama
  • promocija sporta i zdravog načina života
  • integracija osoba s invaliditetom u nogomet i društvo
  • suzbijanje stereotipa i diskriminacije prema bilo kojoj osnovi
  • promocija jednakosti i ravnopravnosti
  • humanitarni sadržaji od značaja za klub i lokalnu zajednicu

Pokretanjem Zaklade Građanski nogometni klub Dinamo pokazuje, prije svega, svijest o svojoj ulozi u društvu i nogometu, kako u Hrvatskoj tako i u regiji. Osnivanje Zaklade samo je stepenica više u društveno odgovornom poslovanju i na putu kojim se već godinama klub kreće.

tijela4

Tijela Zaklade

UPRAVITELJICA ZAKLADE

Vlatka Peras, mag. ing. traff.

 

UPRAVNI ODBOR

Predsjednica upravnog odbora Iva Cigrovskij, mag. nov.

Član upravnog odbora Darko Podnar

Član upravnog odbora Ivan Kelava

Član upravnog odbora Damir Najmenik, prof. i dipl. knjižničar

Član upravnog odbora Anđelko Ivanjko

uspjesi-bg-desktop

Uspjesi na terenu i izvan nogometnih travnjaka

GNK Dinamo najtrofejniji je hrvatski nogometni klub s velikim brojem navijača u Hrvatskoj, regiji i Europi. Hrvatski prvak s osvojenih ukupno 68 trofeja, od čega 35 naslova prvaka države, a ujedno je i klub koji kontinuirano sudjeluje u UEFA natjecanjima. Dinamo je u mnogo toga prvak i izvan nogometnog travnjaka, a to su svakako brojna priznanja koja su dobivena za rad na društveno odgovornim aktivnostima i programima s ciljem promicanja ljudskih vrijednosti, različitosti, jednakosti i pozitivnih sportskih vrijednosti.

Nogomet treba biti pristupačan svima i nogomet ne poznaje razlike. Misija Zaklade Nema predaje je osvijestiti javnost o poziciji nogometnih klubova u društvu i o pozitivnim promjenama koje upravo ti klubovi mogu pokrenuti na lokalnoj ili nacionalnoj razini.

Svojim radom i aktivnostima na godišnjoj razini zaklada brine o tome da javnost, mediji i navijači budu upoznati sa svim aktivnostima, projektima i ispunjenjem postavljenih ciljeva.

Podizanje svijesti o važnosti odgovornosti koju svaki pojedinac i organizacija imaju prema društvu neophodno je u radu svake zaklade.