zaklada-pikado007_ma4_260324

Donacija za pikado klub slijepih Optimus

Za vrijeme proljetnog perioda na stadionu Maksimir ugostili smo predstavnike pikado kluba slijepih Optimus iz Zagreba, a sve kako bismo im uručili donaciju Zaklade Nema predaje.

Pikado klub slijepih “Optimus” okuplja slijepe i slabovidne igrače elektronskog Pikada – jednog od nekoliko sportova kojim se mogu baviti slijepe i slabovidne osobe.

Osnovne djelatnosti kluba su organiziranje redovitih treninga članova, organiziranje turnira, nastupanje na turnirima, sudjelovanje na državnim natjecanjima, rekreativno bavljenje pikado sportom slijepih i slabovidnih osoba članova. Ovim aktivnostima PKS “Optimus” ujedno doprinosi socijalizaciji i mobilnosti te unaprjeđenju društvenog života slijepih i slabovidnih osoba. Pikado aparat na kojem se natječu članovi ima instaliran govorni program koji za vrijeme igre natjecatelju daje sve potrebne informacije.

U planu i programu kluba je kao prioritetno nabava opreme za članove, sudjelovanje na turnirima te pojedinačnim i ekipnim državnim natjecanjima, a za realizaciju su potrebna određena financijska sredstva koja klubu nedostaju. Zaklada Nema predaje odlučila je uključiti se u rad zagrebačkog pikado kluba za slijepe osobe uz donaciju u iznosu od 1.500,00 eura za potrebe nove opreme i sudjelovanja na utakmicama.

Članovi upravnog odbora Zaklade Nema predaje Anđelko Ivanjko i Ivan Kelava ugostili su na susretu u VIP salonu predstavnike kluba Optimus na čelu s predsjednikom  Jozom Marićem. Gosti su izrazili iznimno zadovoljstvo prijemom i dočekom na stadionu, ugodnim razgovorom o zakladi, nogometu, pikadu, zatim druženjem s bivšim vratarom Dinama Ivanom Kelavom, kao i odlaskom do glavnog travnjaka na kojem momčad Dinama igra utakmice. Zanimljiv razgovor o pikadu za slijepe osobe, posebnostima tog sporta, ali i o Dinamu, momčadi, rezultatima jer su članovi Optimusa prije svega i navijači Dinama… susret je završen zajedničkom fotografijom na maksimirskom terenu uz dogovor o posjetu predstavnika zaklade i Dinama klubu Optimus u narednom periodu na obostrano zadovoljstvo.

Foto: Pixsell