Untitled design(7)

Dan zabave za djecu iz Lekenika

Zaklada Nema predaje ugostila je ovog vikenda u Zagrebu djecu iz SOS Dječjeg sela Lekenik te  za njih organizirala dan zabave!

19 djece u dobi od 4 do 14 godina stiglo je u jutarnjim satima u metropolu u pratnji SOS mama, SOS teta i djelatnica sela, a polazište druženja bilo je u Igrandiji i Marsupiji, najvećem zabavnom tematskom parku u kojem se djeca u sigurnom okruženju i pod nadzorom stručnog osoblja mogu u potpunosti prepustiti uživanciji.

Malene goste iz Lekenika dočekali su maskota Dinama lav Plavko i Iggy Ziggy koji su bili domaćini ovog lijepog susreta. Na rasporedu je prvo bila kratka nogometna igra pucanja lopte na gol, na kraju čega su sva djeca dobila medalje za sudjelovanje. Uslijedila je kreativna radionica izrade nogometnog travnjaka u čemu su posebno uživali oni najmanji. Najzanimljiviji dio boravka u Igrandiji svakako je bio uživanje i skakanje na atrakcijama i trampolinima, posebno u ”Kingdom” veličanstvenom dvorcu „napuhancu“ na 600m2. Za one najhrabrije pripremili smo skakanje na bungee trampolinu i vožnju na najdužem ziplineu u Zagrebu s kojega su djeca imala nezaboravan pogled na cijelu igraonicu.

Za predah i ručak ugodno su nas ugostili u Foodie restoranu u blizini Igrandije, a na kraju druženja uputili smo se na stadion Maksimir. Djecu je oduševila veličina stadiona, kao i sami boravak na mjestu koje inače vide samo na televiziji. Posjetili smo zajedno press dvoranu uz neizostavno zabavno odigravanje scena konferencije za medije, kao i glavni teren oko kojega su djeca otrčala nekoliko počasnih zabavnih krugova.

Zaklada Nema predaje odlučila je pozvati djecu iz Lekenika u Zagreb na jedan zabavan i edukativan dan, a u sklopu područja rada socijalne solidarnosti.

Vjerujemo da je izlet u Zagreb za djecu i djelatnike SOS Dječjeg sela bio ugodan i zanimljiv te da će im ostati lijepa uspomena koju će dugo pamtiti. Zaklada ovim putem želi uputiti iskrenu zahvalu partnerima koji su svojim donacijama sudjelovali u realizaciji projekta – igraonici Igrandiji na poklon ulaznicama za svu djecu, Foodie restoranu na donaciji ručka za cijelu delegaciju i prijevozničkoj tvrtki Presečki koja je poklonila uslugu prijevoza djece iz sela do Zagreba.

SOS Dječja sela brinu za djecu bez roditelja i roditeljske skrbi, neovisno o njihovoj rasnoj, nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti, pružaju im ljubav i sigurnost u obiteljskom okruženju, trajan dom i obrazovanje za sretno i mirno djetinjstvo.

Zaklada Nema predaje i SOS Dječje selo već su ranije surađivali kada je 2021. godine organizirana humanitarna aukcija dresova igrača Dinama iz utakmice četvrtfinala Europa lige Dinamo – Villarreal, a od koje je iznos od devet tisuća eura doniran za blagdanske stolove i poklone za djecu u SOS Dječjem selu Lekenik i Ladimirevci.

”Veseli nas prilika da djecu iz SOS Dječjeg sela Lekenik ugostimo u Zagrebu na jednom zabavnom i lijepom danu. Vjerujemo da im znači ovakav način njihovog uključivanja u zajednicu, zajedničko putovanje i druženje, zabavne i edukativne aktivnosti i neka nova iskustva. Mi smo i u budućnosti na raspolaganju za nove ideje i suradnje s SOS Dječjim selima tako da ovo zasigurno nije posljednja akcija. Na druženju je bilo fantastično i veselimo se novom susretu” – Iva Cigrovskij, predsjednica upravnog odbora Zaklade Nema predaje

”U SOS Dječjim selima trudimo se djeci graditi uspomene za cijeli život. Vikend proveden u organizaciji Zaklade Nema predaje, zasigurno su djeca pohranila u lijepa sjećanja. Uz igru i veselje naši su se mališani, barem na jedan dan, osjećali poput pravih nogometaša. Protrčati pored Dinamovog travnjaka bio je doživljaj za pamćenje. Hvala od srca Dinamovoj zakladi na predivnom nastavku suradnje” – Mario Čović, direktor SOS Dječjeg sela Lekenik