Blagdanski stol za svako dijete

Ovogodišnje blagdane, Božić i zimske praznike Zaklada Nema predaje odlučila je barem malo dodatno uljepšati i djeci u SOS Dječjem selu Lekenik i Ladimirevci.

Prihod od aukcije dresova igrača Dinama iz utakmice četvrtfinala Europa lige Dinamo – Villarreal odigrane ranije u 2021. godini doniran je Zakladi Nema predaje koja je zatim u dogovoru s prvom momčadi i kapetanom Arijanom Ademijem odlučila donaciju u ukupnom novčanom iznosu dodijeliti SOS Dječjem selu Lekenik i Ladimirevci.

Kako bi djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi imala lijepe i ugodne zimske blagdane kakve zaslužuje svako dijete, zaklada je odlučila organizirati blagdanske stolove za SOS obitelji i poklone za djecu.

Zaklada je za potrebe ove akcije donirala iznos od 67.500,00 kn kroz 30 poklon bonova u trgovačkom lancu Konzum u iznosu od dvije tisuće kuna za namirnice potrebne za blagdanski stol za svaku SOS obitelj, 14 u Lekeniku, 16 u Ladimirevcima, kao i zabavne društvene igre i slatke poklon pakete za djecu u oba sela. Djeci su dostavljeni i prigodni blagdanski plakati s maskotom Dinama lavom Plavkom.

Zbog epidemioloških mjera u selima, predaja donacije održana je u Zagrebu gdje su direktorici odjela za donacije i komunikacije SOS Dječjeg sela Hrvatska Marinki Šenjug donaciju u ime zaklade predale članica upravnog odbora Iva Cigrovskij i administratorica ureda Antea Šapina.

U Lekeniku SOS mame brinu o 73 djece svih uzrasta, dok je u SOS Dječjem selu Ladimirevci u obiteljima živi 71 dijete.

Posebnost koncepta SOS dječjih sela je ostvarivanje čvrste emocionalne veze djeteta i SOS mame, kao i politika nerazdvajanja biološke braće i sestara. SOS mame žive i rade u selu, a neke od njih odgojile su već više generacija djece. Blagdansko doba posebno je doba godine kada se iz SOS kuća šire mirisi kolača i pečenja, a djeca se raduju praznicima i božićnom ozračju.

Kao i u svakoj drugoj obitelji, tih je dana potrebno povećati kućni budžet, a Zaklada Nema predaje osigurala je sve ono što je potrebno za blagdanski stol. U ovu aktivnost uključena su sva djeca iz oba SOS sela, njihove SOS mame i SOS tete koje pripremaju božićni objed i slastice za svoju SOS obitelj.

Zahvaljujemo svim navijačima i ljubiteljima nogometa iz Hrvatske, Europe i svijeta koji su kupili dresove i majice iz povijesne utakmice između Dinama i Villarreala i na taj način sudjelovali u jednoj lijepoj priči kroz Dinamovu zakladu!

Foto: Marko Lukunić/Pixsell