zaklada-maliprvaci008_ma4_260324

Donacija za školu sporta ”Mali prvaci”

U nizu ranije održanih predaja donacija naše zaklade koja tijekom cijele godine zaprima zamolbe organizacija i udruga, te u skladu s kriterijima pojedinih područja rada u kojima djelujemo, ovoga puta na stadionu Maksimir ugostili smo predstavnike Univerzalne škole sporta ”Mali prvaci”.

Škola sa sjedištem u Dugom selu provodi sport za djecu starosti od 3 do 7 godina u odgojno-obrazovnim ustanovama te izvan njih. Plan i program je verificiran od strane Ministarstva odgoja i obrazovanja i s djecom rade isključivo kineziolozi. Sport se u sklopu ovoga programa provodi u Vrbovcu, Dugom Selu, Općini Rugvica, Sveti Ivan Zelina, Ivanić Grad, Novskoj, Gradecu, Sv. Ivan Žabno, Općini Farkaševac i Općini Križ, a broj polaznika je više od 200 djevojčica i dječaka.

U VIP salonu na maksimirskom stadionu upraviteljica Zaklade Nema predaje i predsjednica uprave Dinama Vlatka Peras te članovi upravnog odbora zaklade Anđelko Ivanjko i Ivan Kelava ugostili su predstavnike škole ”Mali prvaci” na čelu s ravnateljem Josipom Perićem. U ugodnom razgovoru i zanimljivim sportskim temama održan je kratki sastanak, razmjena ideja o budućoj suradnji, te predaja same donacije naše zaklade u iznosu od 2.500,00 eura. Namjena doniranih novčanih sredstava je za nabavku sportske opreme i rekvizita te za provedbu sportskih aktivnosti i turnira za djecu.

Cilj škole sporta je svakome djetetu omogućiti bavljenjem sportom, a upravo je to glavni razlog iz kojega se Zaklada Nema predaje odlučila na podršku u svom području rada potpore mladim sportašima. Posebno ukoliko istaknemo činjenicu da ova sportska škola određenom broju djece pruža besplatne treninge, sukladno njihovim obiteljskim situacijama, dok jedan dio djece plaća samo pola članarine kao pogodnost u skladu sa zadanim kriterijima.

Sportovi u kojima djeca sudjeluju su košarka, nogomet, rukomet, odbojka, tenis, golf, streljaštvo, badminton, rolanje, biciklizam, planinarenje, plivanje, klizanje, gimnastika, atletika i naglasak svih sportova je prvenstveno na motoričke sposobnosti jer se radi o djeci od 3 do 7 godina.

Također, misija dječje univerzalne škole sporta je promovirati različite sportove među djecom, poboljšati zdravstveni status djeteta te raditi usmjerenja djece tijekom njihovog odrastanja.

O ZAKLADI NEMA PREDAJE

Zaklada GNK Dinamo NEMA PREDAJE službena je zaklada Građanskog nogometnog kluba Dinamo. Od 2019. do 2024. godine zaklada je provela 56 akcija, 167 pojedinačnih donacija fizičkim osobama, udrugama i organizacijama uz donirani iznos preko 400 tisuća eura.

Djelovanje, provedba akcija i donacija provodi se u tri glavna područja rada, a to su integracija osoba s invaliditetom u nogomet i društvo, socijalna solidarnost i humanitarna pomoć te potpora mladim sportašima.

Zaklada ima za cilj kroz programe i aktivnosti približiti nogomet i sport svima, kao i iskoristiti sve mogućnosti koje nogomet pruža igračima, trenerima, djelatnicima, navijačima, članovima, povjerenicima, legendama kluba, socijalno ugroženim skupinama te cijeloj lokalnoj zajednici.

Foto: Pixsell