IMG_9491

Održana akcija Zaklade Ana Rukavina

U utorak 13. veljače na stadionu Maksimir uspješno je održana akcija upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica ”LIJEK JE U NAMA”.

Nakon nedavne akcije naše zaklade u kojoj su kupljeni darovi za sto djece koja se liječe od malignih bolesti u KBC Zagreb i na Institutu za tumore, odlučili smo na maksimirskom stadionu ugostiti Zakladu Ana Rukavina s ciljem provedbe još jedne akcije. Ova svim dobro poznata zaklada svake godine održava akcije prikupljanja uzoraka za Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica čime se povećavaju šanse oboljelima za pronalazak podudarnog darivatelja i pomaže rad Banke krvi iz pupkovine Ana Rukavina.

Ovo je bila prva ovogodišnja akcija u Zagrebu, mogli su sudjelovati zdravi građani starosti između 18 i 40 godina, a ovim putem zahvaljujemo od srca svima koji su se odazvali kako bi pomogli nepoznatim ljudima i dali nadu za život oboljelima u zemlji, a i diljem svijeta. Svaki pojedinac koji se odluči upisati u Registar od velike je važnosti jer upravo baš svatko upisom u registar davanjem uzorka krvi te kasnije mogućom donacijom krvotvornih matičnih stanica oboljeloj osobi potencijalno zaista može nekome spasiti život.

Uz građane koji su se odlučili na ovoj konkretnoj akciji upisati u Registar davanjem uzorka krvi, događaju su prisustvovali predstavnici Zaklade Nema predaje i GNK Dinamo – predsjednica upravnog odbora zaklade Iva Cigrovskij te Dinamov liječnik Marko Brkić, predstavnice Zaklade Ana Rukavina Sandra Zeljković i Andriana Bašić, medicinska sestra Dženana Džaferagić te Josipa Čanić iz Hrvatskog registra darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

Pozivamo sve zainteresirane da se odazovu jednoj od sljedećih akcija Zaklade Ana Rukavina kroz 2024. godinu.