Donacija zaklade za OK Rovinj

U subotu 27. siječnja na stadionu Maksimir Zaklada Nema predaje uručila je donaciju Odbojkaškom klubu Rovinj.

Zagrebački klub i grad Rovinj vežu već dugogodišnje zimske pripreme prve momčadi i uvijek ugodna i sjajna atmosfera za vrijeme boravka Dinama u ovom prekrasnom istarskom gradu. Iako je naša zaklada u prvom redu zaklada nogometnog kluba Dinamo, u sklopu svog djelovanja i rada pružamo podršku sportašima i klubovima različitih sportova kako bismo ih podržali na njihovom sportskom putu, dok akcije provodimo na području cijele Hrvatske. Ovoga puta odlučili smo dati podršku odbojkaškom klubu iz Rovinja koji nam je uputio zamolbu za donaciju, a sve s ciljem potpore u njihovom radu i provedbi svakodnevnih aktivnosti, treninga i utakmica za sve uzraste.

Donaciju u iznosu od 3.000,00 eura u ime Zaklade Nema predaje predali su predsjednica Upravnog odbora Iva Cigrovskij i član Upravnog odbora Ivan Kelava, dok su u ime odbojkaškog kluba prisutni bili predsjednik Maurizio Matić i tajnik te glavni trener seniorske momčadi Aleksandar Gavrilov. Događaju su prisustvovali i igrači prve momčadi Dinama Lukas Kačavenda i Luka Stojković koji su tom prilikom pozdravili goste iz Rovinja.

Uz kratko druženje i predaju donacije gosti su imali priliku prošetati maksimirskim stadionom, posjetiti Plavi salon s trofejima i hotel 1967. uz zanimljive priče Dinamovog kroničara Miroslava Tomaševića, kao i uživo vidjeti atraktivni tunel za igrače i svlačionicu prve momčadi Dinama.

– Imali smo čast ugostiti na Maksimiru odbojkaški klub Rovinj koji nam je došao u posjet. Imali smo lijep obilazak cijelog stadiona i svlačionica. U svojim redovima klub ima i odbojkaše iz Brazila koji su se primjerice oduševili slikama Pelea. Prošli smo i sve trofeje kluba u Plavom salonu i imali smo im danas čast predati donaciju u iznosu od 3 tisuće eura koja će im pomoći u budućnosti i u razvijanju odbojke u samom Rovinju, ali i u funkcioniranju kluba. Izdvojili su vrijeme za nas iako danas igraju važnu utakmicu protiv Mladosti te im zahvaljujemo na vremenu koje su proveli s nama. Želimo im puno sportskih uspjeha i sreće u budućnosti – Ivan Kelava, član upravnog odbora zaklade.

– Želio bih zahvaliti Zakladi Nema predaje na donaciji, gostoprimstvu i prilici za obilazak stadiona i prekrasnih prostorija. Vidjeli smo trofeje, svlačionice, hotel prve momčadi. Svi smo ostali iznenađeni svime što smo vidjeli. Nadamo se da ćemo jednog dana i mi imati barem slične uvjete kod nas u Rovinju. Donaciju ćemo iskoristiti na najbolji mogući način, da unaprijedimo naš klub i odbojku na našem području – Maurizio Matić, predsjednik OK Rovinj-Rovigno.

Odbojkaškom klubu Rovinj, vodstvu kluba te svim ekipama želimo puno sportskih uspjeha kroz 2024. godinu i u budućnosti.

Foto: Tomislav Miletić/Pixsell