Novi dom za obitelj Bradvić

Lijepo prijepodne u Jastrebarskom, druženje uz zanimljive nogometne i životne priče obitelji Bradvić, obilazak novouređene adaptirane kuće stradale u požaru i puno emocija na jednom mjestu – obilježilo je to prvi petak u veljači ove godine.

Zaklada Nema predaje donirala je namještaj za kuću bivšeg igrača Dinama, Mislava Bradvića, čiji je pokojni otac Marijan Bradvić bio također igrač prve momčadi zagrebačkog kluba. Mislav je bio profinjeni vezist, među zapaženijima u nogometnoj školi, član hrvatske kadetske i juniorske reprezentacije. U mlađim je uzrastima igrao i za Tottenham i Arsenal. Njegov otac, sigurno poznat starijim generacijama Dinamovih navijača, Marijan Bradvić je igrao u generaciji Marijana Čerčeka, Marijana Novaka, Ivice Miljkovića, Drage Vabeca.

Nakon strašnog požara koji je zahvatio kuću obitelji Bradvić u Jastrebarskom prije 6 mjeseci, bila je neophodna svaka moguća pomoć kako bi se obitelj što brže vratila u svoj dom.

Požar koji se dogodio u kolovozu prošle godine uništio je gotovo cijelu kuću, a samim time nestale su i sve obiteljske uspomene i memorabilije koje su prikupljali kroz cijeli život. Ostala je tek nekim čudom spašena jedna prostorija, poneka fotografija iz prošlosti, nekoliko zidnih slika i nešto malo osobnih stvari. Obitelj Bradvić u nekoliko minuta ostala je bez svega. Dinamova zaklada kontaktirala je odmah po tom saznanju iz medija obitelj te je ponudila pomoć u obliku opremanja cijele kuće uz novi namještaj donacijom u iznosu od 10 tisuća eura. S obzirom na to da je upravo jedna od misija naše zaklade pomaganje bivšim igračima koji se nađu u teškim životnim situacijama, nije bilo dvojbe da obitelj Bradvić treba podršku Zaklade Nema predaje. Uz suglasnost upraviteljice zaklade Vlatke Peras i kompletnog upravnog odbora zaklade odmah se krenulo u akciju kako bi se obitelji što prije osigurale potrebne stvari za obnovu kuće. Mislav i njegova majka Mirjana izabrali su opremu za sve prostorije, a namještaj je konačno u cijelosti stigao pri kraju 2023. godine.

Danas smo napokon imali priliku zaokružiti cijelu priču donacije uz posjet obitelji u Jastrebarskom. Sa smiješkom na licu Mislav i njegova majka dočekali su nas ispred kuće te nas toplo ugostili u svom novom domu. U ime Zaklade predaji donacije prisustvovala je predsjednica upravnog odbora Iva Cigrovskij te Dinamov kroničar Miroslav Tomašević.

Prisjećanje na sami nesretni događaj koji je nastao vjerojatno samozapaljenjem laptopa, a koji je na kraju doveo do toga da je cijela kuća izgorjela i da su ostali samo temelji, još su nas jednom duboko dirnuli. Sreća u nesreći bila je pravovremena reakcija Mislava i izlazak cijele obitelji izvan kuće za vrijeme požara. Uspjeli su spasiti i svoje kućne ljubimce koji su srećom također na vrijeme napustili kuću, a koji su nas danas veselo dočekali na druženju. Bilo je tu tijekom druženja puno emocija iz perioda kada je Marijan Bradvić igrao u Dinamu, zatim prisjećanje uz par preostalih fotografija na Mislavov period u plavom dresu, ali i niz zanimljivih priča iz njihovog perioda života u Kanadi i Americi.

Obitelj je prilikom druženja zahvalila svim dobrim ljudima i organizacijama koji su im pomogli u obnovi kuće i da se mogu vratiti u svega nekoliko mjeseci normalnom životu, za što nisu vjerovali da će biti moguće.

– Od srca hvala svima koji su nam pomogli u našoj nesreći, a posebno Zakladi Nema predaje i Dinamu na pomoći i donaciji namještaja. Klub nisu samo igrači, prva momčad i rezultati nego puno puno više od toga. Klub i zaklada pomažu puno u nesreći i zahvalni smo što su bili tu za nas. Dinamo je jedna obitelj. Dinamo je moja obitelj. Nisam mislio da je ovo moguće, da ćemo uspjeti obnoviti i urediti kuću, i nemamo riječi kako zahvaliti – Mislav Bradvić

– Upravo je ovo razlog zbog kojeg postoji Dinamova zaklada – pomaganje i bivšim igračima Dinama koji se nađu u teškim životnim situacijama. Posebno jer se ovdje radi o Mislavu koji je bio u sustavu kluba, ali i o njegovom pokojnom ocu Marijanu koji je bio u prvoj momčadi i kojeg sigurno jako dobro znaju sve starije generacije navijača. Čim smo saznali za nesreću odlučili smo kontaktirati obitelj i donirati kompletan namještaj. Neusporediv je prizor kako je kuća izgledala nakon požara i ovaj novi dom koji obitelj ima. Zaklada je ranije pomogla primjerice i bivšim igračima Rudiju Belinu, Slavku Ištvaniću… to je naša misija. Sretni smo što se obitelj Bradvić vratila u svoju kuću i što imaju dostojanstvene uvjete za život. Želimo im od srca sve najbolje u budućnosti – Iva Cigrovskij, predsjednica upravnog odbora zaklade

Iako će gospođa Mirjana još uvijek potresena situacijom koja im se dogodila reći kako to nažalost više nije onaj njihov autentični dom u kojem su proživjeli toliko lijepih i važnih trenutaka, jer je nestala većina njihovih osobnih stvari i uspomena iz života, a posebno uspomena na preminulog oca i supruga Marijana, ipak vjerujemo da će im novi dom biti utočište i jedan novi početak. Obitelji želimo da se nikada ne predaje i da uvijek vjeruju u dobro. Nas sigurno dalje veže jedno lijepo prijateljstvo i podrška kroz život.

Foto: Igor Kralj/Pixsell

Foto: GNK Dinamo

Fotografije požara iz arhive: DVD Jastrebarsko Facebook

Screenshot RTL – kolovoz 2023.