Igračice Dinama sudjeluju u kampanji

Ove godine u dogovoru s Udrugom “Sve za nju”, udrugom za žene oboljele i liječene od raka, hrvatski prvak i Zaklada Nema predaje odlučili su zajedničkim snagama uz Ženski nogometni klub Dinamo raditi na podizanju svijesti o važnosti prevencije oboljenja od raka dojke kroz redovite i rane preglede.

U tijeku je kampanja zaklade i kluba – aukcija dresova igrača Dinama s utakmice Dinamo – Gorica odigrane prije nekoliko dana. Aukcija se održava na stranici MatchWornShirt, a ukupan prikupljen iznos Zaklada Nema predaje donirat će Udruzi ”Sve za nju”.

VIŠE O AUKCIJI DRESOVA OVDJE

 

U ovogodišnjoj kampanji GNK Dinamo su predstavljali igrači prve momčadi Robert Ljubičić koji je ujedno i ambasador naše zaklade ove sezone te prvotimci Sadegh Moharrami i Boško Šutalo, dok su ŽNK Dinamo Zagreb predstavljale Marija Žagar, Paulina Sarkanaite i Jyoti.

– U ime ŽNK Dinamo želimo izraziti podršku svim ženama oboljelima od raka dojke i dati im dodatnu potporu u njihovoj borbi. Važno nam je istaknuti od kolike su važnosti redoviti pregledi i samopregledi. Ne uzimaju puno vremena, a nekome mogu uistinu spasiti život, posebice znajući da su izgledi za oporavak izrazito velike kod dijagnosticiranja u ranom stadiju. Svima oboljelima od raka dojke želimo, zajedno s igračima Dinama, biti dodatan vjetar u leđa, dati im do znanja da nisu same i neka se nikako ne predaju u svojoj borbi – Marija Žagar.

”UZ VAS SMO!”

– Vjerujem kako svaka od nas u svom tjednom ili mjesečnom rasporedu može pronaći i izdvojiti to malo vremena koliko je potrebno za obaviti redovni pregled ili samopregled dojki. Stoga želim pozvati sve djevojke i žene da brinu o svom zdravlju te da redovite i preventivne preglede dojki ne zanemaruju. Ovaj poziv se odnosi na žene svih dobi pa tako i na naše vršnjakinje, budući da sve veći broj žena ispod 30 godina oboljeva od raka dojke. Izuzetno mi je drago što sam sudjelovala u ovoj hvalevrijednoj simboličnoj kampanji u kojoj sudjeluju i naši kolege s terena te da mogu prenijeti i naše poruke podrške ženama oboljelima od raja dojke. Uz vas smo! – Paulina Sarkanaite.

Redovitim i preventivnim pregledima moguće je spasiti život, a ovim putem sve navijačice i građanke pozivamo da se odazovu preventivnim pregledima te da se informiraju o samopregledu dojki na vrijeme putem Udruge “Sve za nju”.

– U svoje ime i ime Dinama i Zaklade Nema predaje želim izraziti našu punu podršku svim hrabrim ženama koje se suočavaju s izazovom borbe protiv raka dojke. Važno je da svi zajedno podignemo svijest o važnosti redovitih pregleda dojke. Pozivam sve žene da obave redovne preglede kako bi osigurale svoje zdravlje – Robert Ljubičić.

– Rak dojke je pošast s kojom se suočavaju žene diljem svijeta i u različitoj dobi, no svijest o toj opasnoj bolesti još uvijek nije na potrebnoj razini. Nadam se da ću svojim sudjelovanjem u ovoj kampanji barem malo pridonijeti tome da se situacija promijeni, a svim ženama koje su se suočile ili se suočavaju s tom bolešću ovim putem pružam punu podršku – Sadegh Moharrami.

Rad udruge moguće je podržati i donacijama na web stranici https://www.svezanju.hr/. Ove godine udruga uz donacije planira otplatu ultrazvučnog uređaja na Odjelu onkologije KBC-a Rebro – Petrova bolnica kao i financijsku potporu drugim aktivnostima.