IGK_7263

Donacija navijaču Dinama

Teško je izdvojiti neku utakmicu Dinama na stadionu Maksimir, ali i bliža ”gradska” gostovanja na kojima Tvrtko Križić nije bio prisutan. Veliki navijač Dinama po svim vremenskim uvjetima prisustvuje utakmicama plavih, po najvećim vrućinama i najvećim hladnoćama, u pobjedama i porazima. I kada je interes za utakmice bio veći, i onda kada je bio manji, Tvrtko je u društvu još nekoliko najvjernijih navijača uvijek na stadionu Maksimir.

Osobe s invaliditetom, posebno osobe koje za kretanje koriste invalidska kolica, još uvijek u našem društvu nažalost nemaju jednake mogućnosti i jednak pristup svim ustanovama, svim uslugama, mogućnosti još uvijek nisu jednake za sve. Dinamo se posljednjih nekoliko godina intenzivno bavio integracijom osoba s invaliditetom u nogomet i poboljšanja pristupa osobama s invaliditetom, od usluge na samom stadionu, prijave za ulaznice, osobnog pristupa svakom navijaču, pa je logičan nastavak rada zaklade i u tom području.

Kako bi se navijaču Dinama olakšalo kretanje u invalidskim kolicima, i za obavljanje posla  jer od kuće do radnog mjesta putuje preko cijelog grada, ali i za aktivnosti u slobodno vrijeme te dolaske na utakmice, zaklada je odlučila pomoći donacijom električnog nastavka za kolica u vrijednosti 29.800,00 kuna.

– Ne mogu opisati riječima koliko sam sretan zbog ove donacije jer će mi električni nastavak za kolica uvelike poboljšati život. Posebno sam sretan iz razloga što je Dinamo moj život i najveća ljubav. Sve pohvale Zakladi Nema predaje za sav rad i za sve donacije. Ovim putem pozvao bih sve ljude dobre volje da pomognu radu zaklade kako bi mogli pomoći što više osoba. Jedva čekam utakmicu protiv Genka, svakako dolazim na utakmicu – izjavio je Tvrtko nakon predaje donacije.

Vjerujemo da će Tvrtku uz ovaj nastavak biti olakšan dolazak na utakmice, općenito aktivnosti u sklopu socijalne integracije, kao i odlazak na posao.

Foto: Pixsell/Igor Kralj/GNK Dinamo