barisic07_sa1_080219

Stvarajmo zajedno pozitivne promjene u društvu

GNK Dinamo zakladnik je Zaklade Nema predaje koja u listopadu 2020. godine počinje s djelovanjem. Predsjednik kluba Mirko Barišić u uvodnom je govoru ukratko predstavio važnost Dinamove zaklade i svega onoga što će zaklada predstavljati.

Društveno odgovorno poslovanje sastavni je dio svake ozbiljne organizacije ili tvrtke pa tako i kada govorimo o sportu. Sportski klubovi, a posebno u nogometu kao najpopularnijem sportu na svijetu, imaju veliku moć i ulogu u području odgovornosti u društvu. Ne govorimo samo u smislu poslovne strategije, već i u smislu povezivanja unutar zajednice i društva.

Građanski nogometni klub Dinamo bilježi kontinuirane uspjehe na sportskom planu, ali i izvan nogometnih travnjaka, što nažalost u našoj regiji još uvijek nema dovoljnu pozornost javnosti i medija. Sastavni su dio tih uspjeha i rezultata društveno odgovorni projekti koji za cilj imaju promociju životnih i sportskih vrijednosti te omogućavanje jednakih mogućnosti. Kranji ciljevi dakako su stvaranje održivog poslovanja, pokretanje pozitivnih promjena i dugoročna korist za zajednicu.

Tijekom posljednjih godina klub je pokrenuo brojne inicijative koje za cilj imaju stvaranje kontinuiranih programa, a ideja je u svakoj toj aktivnosti kroz društveno odgovorno poslovanje vratiti zajednici i našim navijačima za ustrajnu podršku koju pružaju Dinamu. Od niza humanitarnih aktivnosti, specijaliziranog rada s djecom i mladima unutar sustava Dinamove nogometne škole koja je jedna od najboljih u svijetu, integracije osoba s invaliditetom u nogomet, do organizacije kampanji s ciljem pomaganja djeci, mladima i socijalno ugroženim skupinama. Brojni su načini na koje klub želi zahvaliti navijačkoj zajednici na podršci. U tome smjeru s radom ide i Zaklada.

Ponosni smo na činjenicu da se Dinamo sustavnim radom etablirao u uspješnu sportsku organizaciju po pitanju društveno odgovornog poslovanja i odgovornosti u društvu.

I dok će mnogi reći kako je jedino mjerilo uspješnosti sportskih klubova poslovanje, transferi i sportski uspjesi, neizostavan su dio uspješnog poslovanja upravo ovakvi projekti. Dinamo je kroz posljednjih nekoliko godina svojim radom, a i velikim brojem priznanja od strane renomiranih nogometnih institucija dobio potvrdu da radi dobar posao, što je uz zadovoljstvo navijača koji sudjeluju u tim aktivnostima samo znak da radimo zaista nešto dobro i značajno za naše društvo.

Zaklada GNK Dinamo Nema predaje na tragu dosadašnjeg rada kluba nastavlja aktivno i kontinuirano provoditi aktivnosti i inicijative koje za cilj imaju povezivanje sa zajednicom i navijačima, stvaranje pozitivnih promjena i pokretanje ideja koje će zasigurno dugoročno biti motiv i misao vodilja i drugim sportskim akterima na području Republike Hrvatske, s ciljem stvaranja boljeg društva i pomaganja zajednici.

Mirko Barišić, dipl. ing.

Predsjednik GNK Dinamo