Trostruka kruna Dinama 2024.

Plavi su potpisali još jednu pobjedničku sezonu koja postaje dio povijesnog, dojmljivog, uspješnog „plavog timelinea“…

Dinamo je ponovno prvak, kao vodeća momčad prvenstva s ukupno 82 osvojena boda, osam bodova više od prateće Rijeke.

Bila je to kraljevska proslava u kraljevskom ambijentu na glavnom zagrebačkom trgu uz jasnu poruku – „Kralj ostaje kralj“! Baš se takav natpis ponosno kočio na transparentu razvučenom podno sjeverne tribine s plavim kibicima kao posveta maksimirskom „kralju lavova“. Ambijent je začinila završna utakmica na spuštanju zastora u ovoj natjecateljskoj godini: u dvoboju zadnjeg, 36. kola SuperSport HNL-a Dinamo i Rudeš odigrali su 3:3 i tako u 90 minuta unijeli i dašak neizvjesnosti.

Dinamovi igrači baš su takvom, lavovskom snagom, prokrčili put do novih trofeja, a sve začinili izlaskom na pozornicu na glavnom gradskom Trgu pred desetke tisuća navijača uz plave konfete, vatromet, odu „Dinamu u čast, u slavu prvaku“, gromke decibele uzavrelih tribina s kojih se slavljenička pjesma razlijegala svih 90 minuta i potom prelila na središnju proslavu u centru grada… „Kralj“ se ove sezone okrunio – trostrukom krunom. Dinamo je osvojio Superkup na početku sezone, a u nastavku natjecanja i prvenstvo i Kup.

Posebnu težinu cijeloj ovoj natjecateljskoj godini daje i zanimljiv statistički detalj: Dinamo je odigrao ukupno 59 službenih utakmica ove sezone što je apsolutni rekord u cijeloj klupskoj povijesti, dakle od 1911. godine do danas.

Ono što je cijeli tijek ove Dinamove sezone svakako potvrdio je slogan – NEMA PREDAJE koji su igrači Dinama nosili na svetom dresu kroz sve utakmice.

BRAVO PLAVI!

Presjek cijele sezone pročitajte u zanimljivom tekstu na web stranici Dinama.