dinamo028_ma4_280224

Dan borbe protiv vršnjačkog nasilja

GNK Dinamo proveo je prošlog tjedna niz aktivnosti povodom obilježavanja Dana ružičastih majica, odnosno Dana borbe protiv vršnjačkog nasilja 28. veljače.

U ovoj kampanji klub je uz partnerstvo Društva za komunikacijsku i medijsku kulturu Djeca medija organizirao nekoliko zanimljivih aktivnosti, a naša zaklada bila je promocijski partner.

Prvi dio kampanje bio je vezan za natječaj na društvenim mrežama u kojem je GNK Dinamo tražio malene ambasadore za borbu protiv nasilja. U natječaju su djeca trebala poslati radove na temu ružičastih majica i suzbijanja nasilja, a oni s najboljim radovima imali su priliku kao Dinamovi ambasadori u borbi protiv vršnjačkog nasilja biti pratitelji igrača na stadionu Maksimir na utakmici četvrtinala Hrvatskog nogometnog kupa Dinamo – Gorica. Majice kampanje u kojima su igrači Dinama izašli na teren prije utakmice s Goricom, a koje su ujedno i potpisali, ispucane su na utakmici na tribine prema navijačima.

U sklopu iste kampanje Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu i Djeca medija održali su u Dinamovoj press dvorani zanimljivo predavanje za mlade igrače iz Nogometne škole Dinamo – za uzraste Limači i Zagići na temu nasilja, cyberbullyinga i videoigara uz moderatora Ivana Fedora.

U nastavku objavljujemo nekoliko radova djevojčica i dječaka koji su ovoga puta imali priliku biti ambasadori Dinama.