'

Posjet djeci u Institutu za tumore

U drugom dijelu akcije blagdanskih darova za djecu u zagrebačkim bolnicama, Zaklada Nema predaje posjetila je djecu koja se liječe od malignih bolesti u Institutu za tumore Zagreb.

Podsjetimo, u suradnji s Udrugom Krijesnica Dinamova zaklada pripremila je poklone za 100 djece koja se liječe u KBC Zagreb i Institutu za tumore kako bismo im malo uljepšali nadolazeće blagdane. Uz pomoć volontera udruge Krijesnica zaklada je u svojoj blagdanskoj radionici zapakirala preko 200 poklona uz poruku za svako dijete, a u četvrtak je uslijedio posjet bolnici na zapadu Zagreba.

Akcija je provedena uz novčana sredstva iz kampanje Dinama i Zaklade naziva ”Fair play na tribinama” prikupljenim u prvom dijelu sezone 2023/24. Više detalja o kampanji na web stranici.

Jednako dirljiva i emotivna atmosfera kao i dan ranije nikoga nije ostavila ravnodušnim niti ovaj put. Djevojčicama i dječacima u njihovim sobama predani su pokloni uz zagrljaje i nekoliko riječi ohrabrenja i podrške. Bilo je tu nekoliko velikih navijačica i navijača Dinama koje smo razveselili poklonima i autogramima, a koje ćemo svakako ugostiti na stadionu Maksimir kada njihovo zdravstveno stanje to bude dozvoljavalo. U ime zaklade ovoga puta prisutna je bila predsjednica upravnog odbora Iva Cigrovskij.

Na kraju akcije velika zahvala ide prema udruzi Krijesnica koja nam je omogućila provedbu akcije i čiji djelatnici svakodnevno hrabre i pružaju podršku malenim pacijentima i njihovim roditeljima, kao i kompletnom medicinskom osoblju koje kroz svoju toplinu i dobrotu u koju smo se osobno uvjerili sigurno barem malo olakšavaju boravak djeci u bolnici na liječenju. Od srca hvala jednom od osnivača udruge Krijesnice Zoranu Mitroviću koji nesebično pomaže obiteljima suočenim s malignim bolestima više od 20 godina i djelatnici Jeleni Češljar na pomoći u cijelom projektu.

Djeci i roditeljima želimo poručiti neka ih na njihovom putu uvijek prate zdravlje, nada i hrabrost.

Priču o prvom danu akcije i posjetu KBC Zagreb kada su predstavnici Dinama i zaklade na čelu s upraviteljicom Vlatkom Peras posjetili djecu na zagrebačkom Rebru pročitajte ovdje.

Foto: Zaklada Nema predaje