zaklada_akcija_rebro (27)

Pokloni za djecu u zagrebačkim bolnicama

Povodom blagdana ove godine Zaklada Nema predaje odlučila je razveseliti malene borce – djecu koja se liječe od malignih bolesti u dvije zagrebačke bolnice KBC Zagreb i Institut za tumore Zagreb.

U suradnji s Udrugom Krijesnica Dinamova zaklada poslala je djeci u dvije bolnice pisma na koja je svatko mogao ispisati svoje želje. Zaklada je zaprimila ispunjena pisma 100 djece u dobi od nekoliko mjeseci do 18 godina te je krenula u kupovinu poklona. Ukupno preko 200 poklona marljivo se pripremalo na stadionu Maksimir kako bi sva djeca dobila svoj dar prije Božića. Igračke, igrice, tehnologija, lutke, plišane igračke, odjeća, autići, slatkiši, šminka, bilo je tu raznih želja kojima smo dodali sto Lino medvjedića i slatke pakete. Najemotivnije doživjeli smo one želje mališana koje su glasile – ”zdravlje”, a upravo puno puno zdravlja prije svega mi želimo svim djevojčicama i dječacima uz što brže ozdravljenje.

Akcija je provedena uz novčana sredstva iz kampanje Dinama i Zaklade naziva ”Fair play na tribinama” prikupljenim u prvom dijelu sezone 2023/24. Više detalja o kampanji na web stranici.

POSJET KBC REBRO

Uz pomoć volontera udruge Krijesnica zaklada je u svojoj blagdanskoj radionici zapakirala sve poklone uz poruku za svako dijete, a prva na rasporedu za posjet bila je bolnica u susjedstvu maksimirskog stadiona – Dječja hematologija i onkologija KBC Zagreb.

Delegacija Zaklade Nema predaje i GNK Dinamo koju su predstavljali predsjednica uprave kluba i upraviteljica zaklade Vlatka Peras, član uprave kluba Danijel Tomačić i predsjednica upravnog odbora zaklade Iva Cigrovskij u srijedu je posjetila djecu na zagrebačkom Rebru gdje je održana predaja poklona djevojčicama i dječacima koji se tamo liječe od malignih bolesti. U ime Udruge Krijesnica prisutni su bili voditelj mladih Mihael Severinac i financijsko administrativna suradnica Žana Salapić.

Susret s dječicom u bolnici prošao je vrlo emotivno te uz toplo gostoprimstvo glavne sestre zavoda gospođe Mirjane koja uz svoje kolege i medicinski tim svakodnevno hrabri, njeguje i čuva brojnu djecu na odjelu, posebno kada roditelji ne mogu biti pokraj njih.

Dječici i roditeljima želimo poručiti neka ih na njihovom putu uvijek prate zdravlje, nada i hrabrost.

Za djecu koja dolaze u dnevnu bolnicu ili su trenutno kod kuće darovi su predani odjelu kako bi ih razveselili kada dođu na liječenje ili kontrolu. Predaja poklona djeci u Institutu za tumore Zagreb na rasporedu je u četvrtak kada će akcija biti privedena kraju.

ZAHVALA

Ovim putem zahvaljujemo izvršnoj direktorici udruge Krijesnica Mireli Stanić Popović koja je prepoznala našu ideju zaklade da kroz blagdanske poklone usrećimo djecu u bolnicama povodom blagdana i koja je sudjelovala u provedbi akcije te svim volonterima koji su sudjelovali u pakiranju poklona. Krijesnica je udruga za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima.

Zahvaljujemo od srca organizacijama koje su se odlučile uključiti u projekt i time pokazale veliko srcetvrtki Podravka na donaciji 100 Lino plišanih medvjedića za svako dijete, Linolada i kalendara, tvrtki Quince na donaciji vlasulje za jednu sedmogodišnju djevojčicu, putničkoj agenciji Mondo travel na donaciji putovanja u Italiju za dječaka čija je to bila želja, te svim drugim dobavljačima koji su nam u sklopu ove akcije izašli ususret oko nabavke poklona.

Ovaj projekt financira se iz kampanje ”Fair play na tribinama” koju provode zajedno GNK Dinamo i Zaklada Nema predaje, a u sklopu koje se na kraju svake polusezone novčana sredstva doniraju djeci, mladima, udrugama i drugima u potrebi. Kampanju je moguće pratiti na web stranici https://fairplay.gnkdinamo.hr/.

Foto: Pixsell/Slavko Midžor, Zaklada Nema predaje