Predaja donacije Udruzi SVE za NJU

U četvrtak 7.12.2023. godine u VIP salonu na stadionu Maksimir GNK Dinamo i Zaklada Nema predaje predali su donaciju Udruzi žena oboljelih i liječenih od raka SVE za NJU.

Hrvatski prvak ranije je tijekom listopada – mjeseca borbe protiv raka dojke organizirao online aukcija dresova prve momčadi Dinama s utakmice 12. kola SuperSport HNL-a protiv Gorice. Ružičasti dresovi koje su nosili igrači povodom toga imali su posebne oznake. Dresove je krasila posebna vrpca koja simbolizira borbu protiv raka dojke tijekom ružičastog listopada. Aukcija je održana putem platforme MatchWornShirt koja je partner Dinama, a prikupljen je iznos od 6.059,00 eura.

Klub je odlučio novčana sredstva prikupljena od aukcije putem službene zaklade donirati Udruzi Sve za nju koja pruža psihosocijalnu, informacijsku i logističku podršku ženama oboljelima od bilo koje vrste raka.

PREDAJA DONACIJE

Predaji donacije prisustvovali su u ime GNK Dinamo i Zaklade Nema predaje član uprave kluba Darko Podnar, predstavnici zaklade Ivan Kelava i Iva Cigrovskij te glasnogovornik kluba Marko Bošnir. U ime Udruge SVE za NJU prisutne su bile glavna tajnica Ljiljana Vukota te predstavnice udruge Nikolina Jurković, Marina Zubak i Kristina Varsamopulos. Događaju se pridružio prvotimac Dinama Sadegh Moharrami koji je sudjelovao i u promotivnoj kampanji posebnih ružičastih dresova prije same utakmice.

Kroz kratko druženje predstavnici udruga istaknuli su važnost pomaganja u zajednici i društvene odgovornosti kroz ovakve akcije. Gospođa Vukota iskazala je iznimno veselje i zadovoljstvo što je Dinamo prepoznao njihovu ulogu u zajednici kroz neophodnu podršku ženama koje se suočavaju s karcinomom.

Dinamo i Zaklada kroz brojne aktivnosti tijekom godine podržavaju razne projekte i aktivnosti u području društvene odgovornosti, a na ovaj način pružili su podršku udruzi koja stotinama žena pruža pomoć na putu borbe protiv bolesti. Kroz poruku ”NEMA PREDAJE” i uz donaciju novčanih sredstava za provedbu aktivnosti udruge, Dinamo i zaklada poručuju svim oboljelim ženama i njihovim obiteljima da budu hrabre na svom životnom putu.

 

VIŠE INFORMACIJA

Udruga SVE za NJU organizira trajnu, sustavnu, informacijsku i stručnu psihosocijalnu skrb ženama oboljelima od raka i njihovim obiteljima. Također, samostalno i u suradnji s drugim organizacijama i institucijama osmišljava i provodi preventivne i edukativne akcije i javnozdravstvene kampanje, ali i provodi aktivnosti usmjerene na promjene politika u području poboljšavanja liječenja, prava oboljelih i psihosocijalne skrbi. Udruga okuplja preko 3000 članica i članova.

https://www.svezanju.hr/

Dinamova zaklada, Zaklada Nema predaje, od 2019. godine provela je 55 akcija i donacija te je donirala pojedincima i udrugama preko 360 tisuća eura.

https://zakladanemapredaje.hr/

Foto: GNK Dinamo