Ademi i Mišić ambasadori projekta stipendija

Ove sezone u projektu stipendija za učenike i studente u školskoj i akademskoj godini 2023/24. naziva ”Stipendije nema predaje” ambasadori su naši prvotimci Arijan Ademi i Josip Mišić.

U veselom raspoloženju i pozitivnoj atmosferi igrači su najavili novo izdanje natječaja i projekta putem kojeg će Zaklada Nema predaje stipendirati 15 učenika i studenata do kraja aktualne školske i akademske godine.

– Čast nam je što smo ove sezone ambasadori projekta stipendija. Školovanje i obrazovanje jako su važni u odrastanju svakog djeteta i mladog čovjeka. Učenje je jako važno za postizanje uspjeha i otvara puno različitih mogućnosti kasnije za posao. Škola ili fakultet su neka osnova na kojoj se temelji odrastanje i kasniji kvalitetan samostalan život. Sportaši imaju nešto teži zadatak uskladiti školu i sport i biti što bolji u oba područja, ali trud, zalaganje i upornost uvijek se na kraju isplate. Mladim sportašima koji su odlični u školi i na fakultetu zaklada kroz stipendije želi biti podrška i motivacija da budu jednako dobri i ove godine – rekao je na početku susreta kapetan momčadi Arijan Ademi.

Ove godine zaklada je predstavila Natječaj u tri kategorije. Umjesto dosadašnje jedne kategorije izvrsnih učenika i uspješnih sportaša, uključene su kategorije učenika i sportaša s invaliditetom te učenika i sportaša iz socijalno ugroženih obitelji. Ideja je jedna – pružiti svima jednake mogućnosti i biti kontinuirana potpora 15 djevojaka i mladića.

– Mladim sportašima s invaliditetom želimo pružiti dodatnu podršku jer znamo da se nalaze u nešto težoj situaciji kada se radi o jednakim mogućnostima i ravnopravnosti u sportu i društvu općenito. Ima puno načina kako zajedno možemo sportašicama i sportašima s invaliditetom još više pomoći oko uključenja u društvo. Zaklada ih uz novčane stipendije želi podržati da ostvaruju što bolje rezultate u školi i sportu. Također, djeci koja se nalaze u težim životnim i socijalnim situacijama i njihovim obiteljima želimo olakšati svakodnevicu uz dodatnu novčanu potporu – Josip Mišić složio se s idejom stvaranja jednakih prilika za svu djecu.

Natječaj je otvoren od 04.10.2023. do 16.10.2023. u 25:59h, a sve o uvjetima prijave kandidata možete pronaći na web stranici zaklade.

– Pozivamo sve učenike i studente koji su kandidati za stipendije naše zaklade ove godine da se prijave te se veselimo skorom susretu sa stipendistima zaklade Nema predaje i Dinama – dodaje Ademi pri kraju druženja u sklopu otvorenja natječaja.

Dinamova zaklada do sada je, od 2019. godine kada je osnovana, provela 55 akcija i donacija, te je donirala pojedincima i udrugama ukupno 339 tisuća eura. Projekt stipendija za učenike i studente samo je jedan dio onoga čime se Zaklada Nema predaje bavi kako bi pomagala u našem društvu.

– Dinamova zaklada puno pomaže i želi biti primjer drugim organizacijama koje imaju mogućnost činiti dobra djela. Sretni smo što osim pomaganja u sportu imamo mogućnost biti podrška djeci, učenicima, studentima kroz školovanje na putu prema svijetu odraslih. Mi smo uvijek tu da podržimo ovakve lijepe akcije – Mišić je poručio za kraj.

INFORMACIJE O NATJEČAJU ZA UČENIKE I STUDENTE 2023/24.

 

Foto: Matija Habljak/Pixsell