Igrači Dinama u kampanji HNS-a

Hrvatski nogometni savez predstavio je promotivnu kampanju “Svi smo jedna obitelj” koja za cilj ima poslati snažnu i jedinstvenu poruku nogometne obitelji kako su svi oblici diskriminacije neprihvatljivi. U kampanji su sudjelovali i igrači prve momčadi Dinama.

U videima sudjeluju igrači svih 32 nacionalnosti koji nastupaju u SuperSport HNL-u. Svatko od njih na svom jeziku šalje jednostavnu i moćnu poruku.

Iz redova Dinama u kampanji sudjeluju igrači Mahir Emreli, Mislav Oršić, Bruno Petković, Sadegh Moharrami, Stefan Ristovski, Dominik Livaković, Kevin Theophile-Catherine, Rasmus Lauritsen.

Kampanja je rezultat zajedničke tematske sjednice Komisije za profesionalni nogomet i Komisije za sigurnost HNS-a održane  na kojoj su sudjelovali svi klubovi SuperSport Hrvatske nogometne lige, a na kojoj je Hrvatski nogometni savez upozorio na porast broja neprihvatljivih i diskriminatornih poruka kao i govora mržnje na tribinama. Pritom je predstavljena odluka Saveza da će novčana sredstva, prikupljena od kazni klubovima za rasizam i druge oblike diskriminacije, biti iskorištena u korist projekata prevencije neprihvatljivih ponašanja.

Više informacija:

https://hns-cff.hr/news/24774/svi-smo-jedna-obitelj/