stipendije_vizual1a

Natječaj: Stipendije za učenike i studente

ZAKLADA UZ TALENTIRANE I USPJEŠNE MLADE SPORTAŠE

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima sportašima

Zaklada Nema predaje odlučila je u aktualnoj školskoj i akademskoj godini pružiti financijsku podršku deset mladih uspješnih i talentiranih učenika i studenata koji se aktivno bave sportom. Ideja pokretanja natječaja za stipendije je nagraditi trud, zalaganje i uspješnost mladih ljudi, a ujedno uz financijsku potporu stipendistima i njihovim obiteljima olakšati školovanje i bavljenje sportom u aktualnoj školskoj i akademskoj godini.

Podsjetimo, upravo je jedan od glavnih ciljeva zaklade pružati podršku talentiranim sportašicama i sportašima. Želimo nagraditi mlade koji ostvaruju iznimne sportske i akademske uspjehe, koji ulažu puno truda i vremena u svoje obrazovanje i sportsku karijeru, a ujedno i motivirati sve ostale da im upravo te djevojke i mladići budu uzor i primjer kroz život. To je pravi put koji vodi prema vrhunskom sportu i prema mogućnosti ostvarivanja uspješnih karijera kasnije kroz odrastanje.

Dinamova zaklada otvara natječaj za dodjelu stipendija učenicima završnih razreda srednjih škola i studentima koji zadovoljavaju opće i posebne uvjete propisane Natječajem, a sve u skladu sa svrhom radi koje je Zaklada i osnovana.

TKO SE MOŽE PRIJAVITI?

Kandidati koji se mogu prijaviti su učenici završnih razreda srednjih škola i studenti koji zadovoljavaju opće i posebne uvjete propisane Natječajem, a koji su postigli iznimne sportske i akademske uspjehe.

Za učenike i studente koji se prijavljuju obavezno je članstvo u sportskom klubu registriranom na području Republike Hrvatske koje traje minimalno godinu dana ili da je sportaš pojedinac ili član ekipe osvojio jedno od prva tri mjesta na sportskom državnom ili međunarodnom natjecanju.

Planirano je dodijeliti ukupno 10 pojedinačnih stipendija, a ukupan iznos jedne mjesečne stipendije po učeniku/studentu iznosi 1.750,00 kn.

Stipendije se dodjeljuju na godinu dana i to za deset mjeseci.

Natječaj je otvoren od 26.09.2022. do 10.10.2022. u 23:59h.

Molimo sve kandidate koji se namjeravaju prijaviti na Natječaj da detaljno prouče:

– uvjete prijave

– opće kriterije u kategorijama učenik i student

– da dostave u prijavi sve navedene potrebne informacije i dokumente

 

ODLUKA O DODJELI STIPENDIJA

Upravni odbor Zaklade zajedno s upraviteljicom predstavljaju povjerenstvo koje će donijeti odluku. Sve pristigle prijave, a koje udovoljavaju općim i posebnim kriterijima, uzet će se u razmatranje. Sukladno navedenom sustavu bodovanja, Povjerenstvo Zaklade bodovat će svakog kandidata te će nakon toga sastaviti rang listu u roku do 21.10.2022. Upravni odbor Zaklade donijet će Odluku o dodjeli stipendija za prvih deset kandidata s rang liste u roku do 26.10.2022.

Rang lista te odluka o dodjeli stipendija zajedno s podacima o odabranim kandidatima, bit će objavljena na web stranicama Zaklade i GNK Dinamo.

 

 

DOKUMENTI – obavezno je dostaviti svu dokumentaciju navedenu u samom Natječaju (pročitati dokument ”Natječaj za dodjelu stipendija”)