Donacija za 21-godišnjeg Lovru

Lovro je 21-godišnji mladić koji ima cerebralnu paralizu i epilepsiju. Samostalno ne sjedi, ne jede i ne govori, ali iako ne komunicira on sve jako dobro razumije. Preko HZZO-a ima pravo na jedna kolica svakih pet godina što nažalost nije dostatno s obzirom na svakodnevne aktivnosti koje uključuju brigu roditelja o Lovri, odlaske na preglede, prijevoz na sve aktivnosti i slobodno vrijeme te činjenicu da Lovro još uvijek raste. Kolica koja je imao do sada postala su premala i istrošena te se neke funkcije više nisu mogle koristiti, a na nova kolica ne bi imao pravo još 3 godine.

Njegova majka Barbara obratila se s molbom za pomoć Zakladi Nema predaje i za donaciju adekvatnih novih kolica koja bi Lovri omogućila dostojanstvenu i koliko je moguće ugodniju svakodnevicu.

Zaklada je odlučila odobriti ovu zamolbu te su Lovri i njegovoj majci nova kolica uručena na stadionu Maksimir.

– Lovro je rođen 2002. godine s višestrukim oštećenjem zdravlja. Uz cerebralnu paralizu prisutna je i epilepsija. On nije samostalan i potrebna mu je svakodnevna cjelodnevna skrb. Naš Lovro i dalje je u fazi razvoja, čuvamo ga naizmjenično njegov otac i ja, i kolica koja ima nažalost više nisu dobra za sve ono što nama uključuje jedan običan dan – prijevoz od jednog do drugog roditelja, prijevoz na preglede, šetnje, boravak u kolicima kod kuće.

Žalosni smo zbog činjenice što Lovro još tri godine nema pravo na nova kolica, a nova nismo u mogućnosti kupiti zbog naših primanja, međutim takva je procedura za sve koji su u situaciji poput naše. Obratili smo se zato zakladi za pomoć, da pokušamo još na taj način napraviti sve da naš Lovro ima bolje uvjete za život. Iako ne komunicira, on sve razumije što mi pričamo, voli kad se priča o nogometu, o Dinamu, sve on prati i razumije. Od srca najiskrenije zahvaljujemo na donaciji, presretni smo i dirnuti – rekla je nakon predaje donacije gospođa Barbara.