Donacija za Nina Bašu

Nino Baša 20-godišnji je mladić rođen kao osoba sa stopostotnim invaliditetom te se kreće pomoću invalidskih kolica. Od svoje osme godine trenira stolni tenis te je član stolnoteniskog kluba za osobe s invaliditetom URIHO iz Zagreba, kao i hrvatske stolnoteniske reprezentacije za osobe s invaliditetom. Nino je više puta osvajao naslov prvaka Hrvatske u svojoj kategoriji, a na razini svijeta nalazi se na listi 100 najboljih stolnotenisača s invaliditetom u seniorskoj konkurenciji, te u 10 najboljih juniora s svojoj kategoriji.

Dobitnik je brojnih medalja diljem Europe i svijeta, kao i priznanja za najboljeg mladog sportaša osobe s invaliditetom u Zagrebu. S obzirom na to da su mladom sportašu za treninge i sudjelovanja na natjecanjima potrebna velika ulaganja u opremu koja je neophodna za treninge bez kojih nije moguće napredovati, Zaklada Nema predaje prepoznala je trud i rad ovog istaknutog mladog sportaša te je odobrila donaciju u iznosu od 20 tisuća kuna. Donacija je iskorištena za kupovinu opreme za treninge, kao i novog stola za stolni tenis u klubu Uriho.

Tijekom jeseni imali smo priliku posjetiti udrugu URIHO gdje nas je u iznimno ugodnoj i lijepoj atmosferi, uz ravnatelj ustanove Josip Držaić i nekoliko djelatnika i predstavnika dočekao i Nino Baša. Događaju su u ime zaklade prisustvovale članica upravnog odbora Iva Cigrovskij i administratorica ureda zaklade Antea Šapina koje su prilikom posjete prezentirale rad i misiju Dinamove zaklade.

U ugodnoj atmosferi ravnatelj ustanove g. Josip Držaić zakladi je uputio riječi zahvale za izvršenu donaciju te posebno za novi stol za stolni tenis na kojem će moći trenirati i Nino, ali i ostali članovi ustanove, između kojih je i brončana hrvatska paraolimpijka Helena Dretar Karić. Prisutni su između ostalih bili i nogometna ikona Maca Maradona te Dragan Rakić, predsjednik Hrvatskog parastolnoteniskog saveza, i Mirela Šikoronja Ivančin, tajnica Zagrebačkog športskog saveza osoba s invaliditetom i trenerica Hrvatske prezentacije u stolnom tenisu za osobe s invaliditetom.

Na kraju druženja i okruglog stola stolnotenisači s invaliditetom odigrali su nekoliko mečeva pod vodstvom trenerice Jadranke Blagus s predstavnicima Zaklade GNK Dinamo ”Nema predaje”, a pridružili su se i stolnotenisači Đurđica Mrkonjić i Nikola Horvan koji kao veliki navijači Dinama redovito prate utakmice plavih na stadionu Maksimir.

U ustanovi URIHO zaposleno je 507 zaposlenika, od čega 300 osoba s invaliditetom. Ustanova URIHO ima velik doprinos u sportu osoba s invaliditetom, s obzirom da se kroz godine imalo sluha za sve sportske potrebe.

Zaklada Nema predaje nada se i vjeruje da je ova donacija samo početak jedne lijepe suradnje i priče!

Dodatni članak o ovom događaju možete pročitati i na linku u nastavku:

https://www.in-portal.hr/pretraga/24289/prijateljski-susret-clanova-ustanove-uriho-i-zaklade-gnk-dinamo-nema-predaje