Zagreb, 13.04.2021 - Rudi Belin posjetio nogometase Dinama na treningu

Donacija zaklade za Rudija Belina

Jedan od najboljih igrača u povijesti Dinama Rudolf Belin posjetio je momčad Dinama na zadnjem treningu prije puta u Španjolsku.

Mnogi su Dinamovi kibici sa zanosom i radošću uspoređivali dvije velike utakmice s Englezima: nedavnu pobjedu plavih protiv Tottenhama i onu protiv Leeds Uniteda 1967. u finalu Kupa velesajamskih gradova, natjecanja koje je vremenom preraslo u Kup UEFA, današnju Europa ligu. Sa slavljenički uzdignutom rukom, uz široki smiješak i silan optimizam Belin je izrazio punu podršku svojim nasljednicima, prenio najljepše želje i održao kratak poticajni govor u kojem je otkrio svoju iskrenu vjeru da ovaj naraštaj “plavih bluza” ima snagu i kvalitetu nadoknaditi pogodak zaostatka iz prvog dvoboja i svladati Villarreal u četvrtak u uzvratu četvrtfinala Europa lige.

Belinov je posjet iznimno ugodno iznenadio Dinamovu momčad i stručni stožer i unio dodatnu dozu optimizma uoči novog okršaja sa Španjolcima. Iako sami igrači vrlo dobro poznaju Belina, iako je s mnogima od njih u prijateljskom odnosu, trener Damir Krznar posebno ga je predstavio s nekoliko emotivnih uvodnih riječi. Uslijedio je kratak i osjećajan govor u kojem je Belin sa svojom toliko prepoznatljivom vedrinom dodatno podigao ionako dobro raspoloženje.

– Dečki moji, gospodo pravi dinamovci! Hvala vam za ovo, znajte da su sve moje misli vezane uz vaše igre. Čeka vas teška utakmica, ali – koja nije teška? Želim vam samo reći da ste bolji i da možete pobijediti! Bitno je da igrate svi za jednog i jedan za sve i da ponosno izađete s terena. A, ponosan si ako pružiš sve od sebe. Nogomet je jako zeznut jer ne možeš se toliko veseliti pobjedi koliko možeš biti tužan ako izgubiš i zato moraš dati sve od sebe. A, vi imate kvalitetu, budite uvjereni u to! Zamislite to ovako: u nogometu je najljepše zabiti gol, ali što je najljepše iza toga? Možda bi netko rekao novac, ali nije to nego – djevojka. Znali smo ovdje igrati, ali kad me neka djevojka gledala, ma nije mi bilo važno tko je suparnik, moraš zabiti gol da bi joj se malo približio, ha ha ha… Moja je duša s vama. Znajte da vas pratim svugdje, živim za vas, a da vam iskreno kažem, kad vi igrate, ništa me ne boli. Dečki, vi znate, vi hoćete, možete, dobro ste vođeni, prijatelji ste! A kad je tako, kad ste prijatelji, onda nema zime, onda je uvijek sunce. Dečki, idemo dalje – optimistično je i u emotivnom tonu Rudolf Belin pozdravio svoje maksimirske nasljednike.

Nedavno je Zaklada Nema predaje klupskoj legendi Rudiju Belinu donirala nova elektromotorna kolica kako bismo mu olakšali zdravstvene poteškoće s kojima je suočen. Time su Dinamo i zaklada svom Rudiju poručili da su uvijek uz njega.

Foto: Ronald Goršić/CROPIX