Dinamo49_igk_031120

Promocija zaklade

U utorak 3. studenoga na stadionu Maksimir predstavljena je Zaklada GNK Dinamo Nema predaje.

Službena zaklada hrvatskog prvaka kreće s radom, a u samu zakladu moći će se uključiti svi navijači i zainteresirani pojedinci ili organizacije koji se žele baviti humanitarnim radom i promovirati jednakost i jednake mogućnosti.

Zaklada Nema predaje predstavljena je na svečanoj promociji, sukladno epidemiološkim mjerama, a program je emitiran i putem prijenosa uživo na YouTube kanalu Dinama.

Klub već dugi niz godina uspješno provodi brojne društveno odgovorne projekte i aktivnosti čime se sustavno radi na društveno odgovornom poslovanju.

Od samostalno pokrenutih inicijativa i programa, sudjelovanja u projektima na lokalnoj i nacionalnoj razini osmišljenih od nogometnih, zdravstvenih i drugih institucija, do uključivanja u međunarodne projekte pokrenute od strane vodećih nogometnih organizacija kao što su UEFA, CAFE, ECA i drugi.

OVO JE NOVI TROFEJ ZA NAS

Uzvanicima i gledateljima obratili su se predsjednik Dinama Mirko Barišić te upraviteljica Zaklade Nema predaje Vlatka Peras, uz simboličnu predaju čeka na kraju promocije. Dinamo je za početak rada zaklade te u svrhu provedbe svih programa i aktivnosti uplatio donaciju u iznosu od milijun kuna.

– Dinamo je i do sada bio vrlo aktivan na humanitarnom i socijalnom planu i s mnogo smo uspjeha obavili neke zadaće koje su bile pred nama. Ovo nas posebno veseli jer je to organizirani pristup, njegovanjem tih vrijednosti koje su od koristi za cijelu zajednicu. Do sada je osvojeno 60 trofeja, to je zapanjujuća brojka. Bio bih slobodan i rekao da je ovaj čin osnivanja zaklade nova medalja i novi trofej, ravnopravan gotovo svim trofejima koje smo osvojili. Trudit ćemo se da zaklada ispuni svoju svrhu – rekao je na promociji predsjednik kluba Mirko Barišić.

Stav je kluba da nogomet treba biti dostupan svima, ne samo sportašima već i djelatnicima i navijačima, bez obzira na boju kože, nacionalnost, vjeru, spol. Ovu je ideju zaklade prokomentirala upraviteljica zaklade Vlatka Peras.

POMAGAT ĆEMO ONIMA KOJIMA JE TO NAJPOTREBNIJE

– Cilj zaklade je da nogomet bude pristupačan svima te da svi imaju jednake mogućnosti u nogometu i sportu. Zaklada će kroz natječaje i donacije pomagati onima kojima je to najpotrebnije, a s druge strane imat će neke nove ideje i inicijative o kojima ćemo na vrijeme obavijestiti medije i javnost.

Dinamo je dobio brojna priznanja na razini Europe. Na što ste posebno ponosni?

– Tako je, Dinamo već niz godina provodi brojne aktivnosti; radimo na suzbijanju diskriminacije i rasizma, promociji sportskog i zdravog načina života, projekte u kojima su uključene osobe s invaliditetom. To je zapravo temelj naše zaklade. Ono na što smo posebno ponosni je to što je rad kluba prepoznat u Hrvatskoj i Europi i to nam daje motiv da nastavimo u istom smjeru. Pozivam sve one koji vole Dinamo i koji se žele baviti humanitarnim radom da podrže Zakladu Nema predaje.

Po završetku službenog dijela uslijedila je simbolična predaja donacije u iznosu od milijun kuna, kao i rezanje torte za uspješan početak rada zaklade.

Promociji koja je održana sukladno epidemiološkim mjerama prisustvovali su upraviteljica zaklade Vlatka Peras, predsjednik upravnog odbora Krešimir Antolić te članovi upravnog odbora Amra Peternel, Iva Cigrovskij, Damir Krznar i Damir Najmenik, zatim članovi upravljačkih tijela GNK Dinamo, predstavnici Hrvatskog nogometnog saveza, bivši igrači Dinama, povjerenici, sponzori kluba i predstavnici medija.

Svrha Zaklade je promicanje razvoja nogometa pružanjem potpore mladim i darovitim nogometašima, bivšim igračima, navijačima, članovima podupirateljima te pružanje pomoći osobama sa socijalnim, zdravstvenim, humanitarnim i drugim potrebama na temelju načela socijalne solidarnosti.

Područja rada zaklade:

  • humanitarne aktivnosti
  • financijska i druga pomoć socijalno ugroženim osobama
  • promocija sporta i zdravog načina života
  • integracija osoba s invaliditetom u nogomet i društvo
  • suzbijanje stereotipa i diskriminacije prema bilo kojoj osnovi
  • promocija jednakosti i ravnopravnosti
  • sadržaji od značaja za klub i lokalnu zajednicu

PRVE DONACIJE

Od promocije zaklade aktivne su postale i donacije putem web stranice zaklade, a neki od uzvanika odmah su na samom događanju odlučili podržati programe i rad zaklade samostalnim donacijama.

Sve navijačice i navijače pozivamo da posjete rubriku na stranici ”DONACIJE” kako bi se informirali o načinima pridruživanja zakladi.