Ivan Kelava ambasador Ramljaka

Član Upravnog odbora Zaklade Nema predaje i bivši vratar Dinama Ivan Kelava ponio je titulu ambasadora ovogodišnjeg jubilarnog 20. izdanja međunarodnog turnira Mladen Ramljak. Titulu pobjednika ove godine ponijela je momčad Feyenoorda, dok su juniori Dinama osvojili treće mjesto nakon 3:0 pobjede protiv Flamenga.

Kelava je svojedobno 2006. godine nastupao osobno na Ramljaku kada je bio u pobjedničkoj ekipi Dinama, uz osvojenu titulu najboljeg vratara turnira. Nakon bogate igračke karijere trenutno gradi svoju trenersku karijeru u Dinamovoj nogometnoj školi uz rad s djecom, a na ovom izdanju turnira imao je ulogu ambasadora. Uz aktivno praćenje kompletnog turnira te sudjelovanje kao sukomentator u prijenosu utakmica, uz predstavnike Dinama i Nogometne škole bio je domaćin predstavnicima momčadi sudionika na službenoj večeri.

– Imamo tu veliku čast biti domaćin sada već svjetski poznatog turnira na koji nam dolaze najbolje svjetske i europske juniorske ekipe. Memorijal Mladen Ramljak je prilika svim našim mladim igračima da se iskažu u konkurenciji i da si otvore put prema prvoj momčadi. Velika je čast za mene na ovaj način biti dio cijenjenog turnira i ponosan sam što sam kao ambasador aktivno sudjelovao. Uključio sam se i kao komentator utakmica što je također bilo jedno posebno iskustvo. Vidjeli smo sjajne momčadi, odlične i napete utakmice. Žao mi je što smo ispustili finale i borbu za pobjednika turnira jer smo se veselili povratku titule na Maksimir, ali naši dečki pokazali su visoku razinu kvalitete i to je ono najvažnije. Čestitam igračima i stožeru na dobrom nastupu, a posebne čestitke našem najboljem strijelcu turnira Viti Čaiću i najboljem obrambenom igraču Ivanu Cvetku.

Zaklada Nema predaje u jednom dijelu svog djelovanja promovira i podržava mlade talentirane sportaše i njihov razvoj. Ovakvi turnir, uz službena natjecanja u različitim zemljama iz kojih svake godine dolaze juniorske momčadi, sjajna su prilika za stjecanje dodatnog međunarodnog nogometnog iskustva, povezivanje klubova i momčadi te takve manifestacije nose samo pozitivna iskustva za sve sudionike.

– Mladi igrači na ovom i sličnim turnirima mogu samo dobiti na iskustvu, a ujedno imaju priliku usporediti gdje smo mi u odnosu na nogomet iz drugih dijelova Europe i svijeta. Naša škola spada u sami vrh nogometa za mlade i ovo je dobra prilika da dečki dobiju neko novo nogometno iskustvo i upoznaju se međusobno s igračima i ekipama iz drugih zemalja. Kroz cijeli turnir, osim natjecateljskog duha i natjecateljskog dijela, vladala je i jedna prijateljska atmosfera i to je ono najvažnije. Meni je igranje na Ramljaku bilo neopisivo iskustvo koje mi je ubrzo nakon završetka tadašnjeg turnira donijelo priliku odlaska na pripreme s prvom momčadi Dinama. Nadam se i vjerujem da će i mnogi naši mladi talenti imati jednaku priliku u budućnosti i da će im ovo biti lijepo iskustvo u karijeri.

Što biste poručili mladim igračima?

– Poručio bih svim mladim nogometašima da budu ustrajni u svojim ciljevima, da se maksimalno trude, da daju sve od sebe na terenu i neka uvijek vjeruju u svoje snove. Na terenu je važno da u svakom trenutku poštuju fair play, a u životu da slijede one prave životne vrijednosti. Tako će sigurno postati kvalitetne osobe, a sve to zajedno formula je za pravi put do uspjeha i ostvarenje ciljeva u karijeri i zadovoljstva u životu.

Ove godine titulu najboljeg vratara turnira ponio je Elyh Harrison iz Manchester Uniteda, a nagradu mu je uručio upravo član Upravnog odbora naše zaklade Ivan Kelava.