Rezultati novog natječaja za udruge

Temeljem Natječaja za dodjelu financijskih sredstava (donaciju)  ”Jednake mogućnosti za sve” kao završetak drugog dijela kampanje ”Fair play na tribinama” objavljenog dana 14. lipnja 2023. godine, upravni odbor Zaklade Nema predaje donio je odluku o dodijeli novčanih sredstava sukladno Natječaju.

Nakon objave Natječaja pa do završetka 27. lipnja 2023. godine, Zaklada Nema predaje ukupno je zaprimila 11 prijava za natječaj. Povjerenstvo je nakon evaluacije svake pojedinačne zaprimljene prijave, a u skladu s kriterijima utvrđenim u Natječaju, sastavilo rang listu donacija kako slijedi u nastavku.

  • Iznos donacije 3.263,38 Eura

Udruga za poboljšanje kvalitete života ”Sparta”, Knin

Projekt: Sportski program ”Jednake mogućnosti”

Područje: Promocija sporta za socijalno ugrožene osobe

  •  Iznos donacije 2.500,00 Eura

Sportska udruga za osobe s intelektualnim poteškoćama ”Veliko Srce”, Koprivnica

Projekt: Nogomet za djecu s teškoćama u razvoju

Područje: Podrška za sport za djecu s teškoćama

  •  Iznos donacije 2.200,00 Eura

Udruga roditelja djece i osoba s invaliditetom ”Mali princ”, Ivanić-Grad

Projekt: Vježbom za bolje sutra

Područje: Integracija osoba s invaliditetom u društvo kroz sport

 

Zaklada će svaku izabranu udrugu obavijestiti o rezultatima natječaja te će kroz kraći vremenski period isti biti obavješteni o trenutku potpisivanja ugovora te svim daljnjim postupcima vezano za realizaciju donacije.

Potpis ugovora o donaciji te medijski popraćena dodjela donacija bit će održana u subotu 15. srpnja 2023. godine prije početka utakmice Superkupa GNK Dinamo – HNK Hajduk na stadionu Maksimir, a prema uputama koje će dobiti udruge izabrane na Natječaju. 

Izabranim udrugama od srca čestitamo!

O KAMPANJI

Dinamo je kroz drugi dio sezone 2022/23. za svaku utakmicu za koju nije dobio kaznu zbog ponašanja svojih navijača (za korištenje pirotehnike, rasizma, govora mržnje i diskriminacije) izdvojio određene novčane iznose, odnosno za domaće utakmice po 1.327,22 Eura.

Ukupni iznos koji je GNK Dinamo izdvojio na kraju sezone u kojoj su plavi proslavili naslov prvaka je 7.963,38 Eura.Upravo taj iznos doniran je Zakladi Nema predaje koja kroz javni natječaj taj novčani fond dodjeljuje udrugama kojima je potrebna pomoć, i to iz određenih područja rada.

Zaklada Nema predaje odlučila je dodijeliti donacije izabranim udrugama u područjima rada: ljudska prava (suzbijanje rasne diskriminacije, zaštita prava beskućnika, socijalna uključenost i socijalna solidarnost, integracija osoba s invaliditetom) te obrazovanje i potpora razvoju djece i mladih (potpora obrazovanju djece i mladih s posebnim potrebama).

Više o kampanji saznajte KLIKOM OVDJE.