Tonka, nema predaje!

Tonka je 15-godišnja djevojčica kojoj je dijagnosticirana iznimno rijetka bolest krvnih žila u mozgu. Bolest je kod Tonke izazvala moždane udare te joj se tijelo trajno nalazi u spastičnom stanju, a grčevi, nekontrolirani pokreti ruku i nogu kod nje ne izazivaju samo bol, već i nemir.

Obitelj ove divne djevojčice nastoji iz teške situacije izvući najbolje i Tonki priuštiti što lakšu i dostojanstveniju svakodnevicu, no često nailaze na razne prepreke. Tako su istražujući o ovoj bolesti saznali za neurorehabilitacijsko odijelo koje bi joj pomoglo na način da bi je smirivalo i opuštalo njeno zgrčeno tijelo. Odmah su dogovorili probni period u Ottobock-u te su rezultati nakon samo jednog korištenja bili fantastični. No, zbog dosadašnjih troškova rehabilitacije, obitelj nije bila u financijskoj mogućnosti priuštiti odijelo u vrijednosti od otprilike nešto manje od sedam tisuća Eura.

Tonkin otac odlučio se javiti Zakladi Nema predaje sa zamolbom za financiranje navedenog odijela koje bi joj pomoglo odrađivati terapije uz svakodnevne aktivnosti, a istovremeno je opuštati i smirivati. Zaklada je odlučila odobriti ovu zamolbu te je po dolasku potrebne opreme u zakladu kapetan prve momčadi Dinama Arijan Ademi djevojčici Tonki predao neurorehabilitacijsko odijelo.

– Hvala vam na svemu! Ne možemo vam se dovoljno zahvaliti na ovoj donaciji. Tonka ima ogroman potencijal, pohađa 1. razred gimnazije te je jako ambiciozna i vedra osoba. Ovo odijelo neće joj samo olakšati svakodnevicu i omogućiti da se ostvari na svim poljima, nego će olakšati i nama u obitelji koji smo svakodnevno uključeni u Tonkinu borbu. – rekao je nakon primopredaje otac Vedran.

Kada je vidjela kapetana Ademija kako ulazi predati joj donaciju, Tonka je samo kratko rekla – Ja ne mogu vjerovati!– i uzbuđeno pogledala u svoga oca i sestru.

Kratku primopredaju završila je riječima da će ju tata dovesti na neku od idućih utakmica Dinama.

Tonka, želimo ti što više uspjeha u liječenju i obrazovanju i vidimo se uskoro na Maksimiru!