Rezultati natječaja za udruge

Temeljem Natječaja za dodjelu financijskih sredstava (donaciju)  ”Jednake mogućnosti za sve” kao završetak prvog dijela kampanje ”Fair play na tribinama” objavljenog dana 22. studenoga 2022. godine, upravni odbor donio je odluku o dodijeli novčanih sredstava sukladno Natječaju.

Nakon objave Natječaja pa do završetka 2. prosinca 2022. godine, Zaklada Nema predaje ukupno je zaprimila 17 prijava za natječaj. Povjerenstvo je nakon evaluacije svake pojedinačne zaprimljene prijave, a u skladu s kriterijima utvrđenim u Natječaju, sastavilo rang listu donacija kako slijedi u nastavku.

1. 50.000,00 kunaUdruga za podršku beskućnicima i ostalim socijalno ugroženim osobama Dom nade, prijavljeni projekt “Idemo dalje!”, a kojem je cilj povećati kvalitetu života beskućnika i osigurati nesmetano funkcioniranje poludnevnog boravka za beskućnike – održavanje prostorija, oprema, higijenske potrepštine, svakodnevna skrb.

2. 40.000,00 kunaUdruga osoba s invaliditetom Sveti Bartolomej, prijavljeni projekt “Nogometno igralište za djecu s teškoćama”, a kojem je cilj izgradnja nogometnog igrališta za djecu s invaliditetom kako bi djeca s teškoćama imala jednaka prava sudjelovanja u nogometu i sportu.

3. 30.000,00 kunaUdruga Zamisli, prijavljeni projekt “Podrškom do posla”, a kojem je cilj poticanje mladih s invaliditetom na uključivanje u sustav obrazovanja kroz održavanje radionica i predavanja te edukacija kojima će se mladima pružiti prilika za honorarni angažman i pružanje vlastitih usluga.

4. 15.000,00 kuna – Udruga slijepih Zagreb, prijavljeni projekt ”Ljetni kamp slijepih skijaša u Premanturi”, a kojem je cilj integracija slijepih osoba u sport i društvo kroz sportske aktivnosti korisnika u edukacijsko-rehabilitacijskom kampu za slijepe Premantura koji slijepim i slabovidnim osobama daje mogućnost da budu sigurni i samostalni te uključeni u društvo.

Zaklada će svaku izabranu udrugu obavijestiti o rezultatima natječaja te će kroz kraći vremenski period isti biti obavješteni o trenutku potpisivanja ugovora te svim daljnjim postupcima vezano za realizaciju donacije.

Potpis ugovora o donaciji te medijski popraćena dodjela donacija bit će održana u ponedjeljak 12. prosinca 2022. godine prema uputama koje će dobiti udruge izabrane na Natječaju. 

Izabranim udrugama od srca čestitamo!

O KAMPANJI

Dinamo je kroz prvi dio sezone 2022/23. za svaku utakmicu za koju nije dobio kaznu zbog ponašanja svojih navijača (za korištenje pirotehnike, rasizma, govora mržnje i diskriminacije) izdvojio određene novčane iznose – za domaće utakmice po 10 tisuća kuna, za europske utakmice oo pet tisuća eura.

Ukupni iznos koji je GNK Dinamo izdvojio na kraju polusezone je 135 tisuća kuna (17.917,58  EUR). Upravo taj iznos doniran je Zakladi Nema predaje koja kroz javni natječaj taj novčani fond dodjeljuje udrugama kojima je potrebna pomoć, i to iz određenih područja rada.

Zaklada Nema predaje odlučila je dodijeliti donacije izabranim udrugama u područjima rada: ljudska prava (suzbijanje rasne diskriminacije, zaštita prava beskućnika, socijalna uključenost i socijalna solidarnost, integracija osoba s invaliditetom) te obrazovanje i potpora razvoju djece i mladih (potpora obrazovanju djece i mladih s posebnim potrebama).

Drugi dio kampanje nastavlja se u nastavku sezone 2022/23. te s nastavkom utakmica prve momčadi Dinama.

Više o kampanji saznajte KLIKOM OVDJE.