08.03.2022., Zagreb - Dan zena u GNK Dinamu.

Pomoć djeci iz Shakhtara

Na poziv i zamolbu proslavljenog hrvatskog reprezentativca, Darija Srne i bivšeg igrača Dinama Darija Zahore, GNK Dinamo i Zaklada Nema predaje uključili su se u akciju pomoći djeci iz nogometne akademije ukrajinskog Shakhtara iz Donetska.

Maksimirski klub i naša zaklada odmah su reagirali i priključili se organizaciji prijevoza djece iz ratom ugroženih područja.

PRIJEVOZ DJECE DO ZAGREBA

Dva autobusa stigla su na mađarsko-ukrajinsku granicu i potom djecu dovezla do Zagreba. U ponedjeljak u večernjim satima stiglo je ukupno 27 djevojčica i dječaka te četiri člana stožera. Smješteni su u klupskom hotelu „1967“ podno južne tribine maksimirskog stadiona. Klub i zaklada osigurali su djeci boravak u hotelu, hranu i ostale potrepštine.

Ovim putem zahvaljujemo i partneru Dinama tvrtki Sport Vision koja je pomogala oko nabave sportske odjeće za sve djevojčice i dječake. Djeca će posjetiti zagrebački ZOO, a u srijedu ujutro krenuti prema Kaštelima u dječji dom Maestral Kaštel Lukšić gdje će biti smješteni do daljnjega.

– Suosjećamo s djecom i njihovom patnjom i ovo je najmanje što možemo učiniti kako bismo im barem djelomično pomogli u ovoj teškoj situaciji. Još jednom pozivamo na mir i nadamo se da će ovo ratno stanje što prije prestati i da će se djeca sretno i brzo vratiti svojim domovima – izjavila je predsjednica Uprave GNK Dinamo i upraviteljica Zaklade Nema predaje, gospođa Vlatka Peras

I sam Darijo Srna, naš legendarni reprezentativac u emotivnom je obraćanju izjavio:

– Svi znamo u kakvoj se situaciji nalazi Ukrajina i ukrajinski narod i bilo kakva vrsta pomoći, vjerujte mi, puno će im značiti. U ime mog kluba htio bih zahvaliti Dinamu koji je u ovoj teškoj situaciji napravio jako puno za Shakhtar, jako puno za djecu iz naše akademije. Zahvalio bih predsjednici Uprave, Vlatki Peras, i svima koji su bili uključeni u tu humanitarnu akciju. Velika hvala i nikad vam ovo nećemo zaboraviti – istaknuo je Srna.