donacija5_vzr_080222

Donacija udruzi ŽIR

Zaklada Nema predaje izvršila je nedavno donaciju Udruzi Život i radost iz Cestice osnovanoj s ciljem unapređenja kvalitete života djece s teškoćama u razvoju. Udruga djeluje na području gdje Dinamo ima aktivne povjerenike kluba, kao i velik broj navijača i članova.

Cilj udruge je prije svega sudjelovanje djece i korisnika u sportskim aktivnostima i tjelesna aktivnost osoba s teškoćama u razvoju za veću kvalitetu života, kao  i promicanje i senzibilizacija društva za integraciju djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom u društvo.

Zaklada je odlučila pomoći i donirati udruzi opremu za senzorne i motoričke vježbe u iznosu od 17 tisuća kuna. Osim senzornih i motoričkih vježbi provode se razne aktivnosti i radionice kojima potiču socijalizaciju djece i osoba s teškoćama u razvoju kako bi ih potaknuli na što više aktivnosti u svakodnevnom životu.

Prošli tjedan održana je primopredaja donirane opreme u prostorijama udruge. U ime zaklade prisustvovali su povjerenici GNK Dinamo Stane Lazar i Zlatko Premuš, dok su donaciju primili predsjednica udruge Irena Jamnik te član Izvršnog odbora Tomislav Lazar. Primopredaji je prisustvovao i Mirko Korotaj, načelnik općine Cestica na čijem području djeluje udruga, a koji je želio naglasiti važnost djelovanja takvih udruga na području općine.

Donirana oprema zaklade sastoji se od raznih setova za ravnotežu, terapijskih setova za motoriku i senzoriku, taktilnih i balansnih diskova te setova i igara za vježbanje.

Kada sam čula da je naša zamolba Zakladi Nema predaje odobrena, nisam mogla vjerovati. Njihove vijesti o pozitivnom ishodu zamolbe su me rasplakale! Oprema koju su nam donirali puno će nam olakšati svakodnevicu i rad s našim korisnicima. Od srca im zahvaljujemo – rekla je na primopredaji predsjednica udruge Irena Jamnik.

Predstavnici zaklade i prve momčadi Dinama posjetit će u nadolazećem razdoblju djecu i ostale korisnike udruge ŽIR..

Zaklada ovim putem zahvaljuje i našim povjerenicima Dinama koji se uvijek rado odazovu ovakvim lijepim akcijama i pričama.