Zagreb, 180521.
Predaja paketa zahvale Dinamove zaklade igracima.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX

Igrači Dinama – prijatelji zaklade

Nakon završene natjecateljske sezone 2020/21., jedne od najuspješnijih u povijesti Dinama, igrači prve momčadi predvođeni kapetanom Arijanom Ademijem i službeno su postali prijatelji Zaklade Nema predaje.

Igrači su u siječnju ove godine donirali novčana sredstva u akciji zaklade za pomoć stanovnicima na području Petrinje nakon razornog potresa koji je pogodio Banovinu. Kroz donacije u kojima su sudjelovali i igrači ukupno je bilo prikupljeno 667.844,65 kuna. Zaklada je donijela odluku da će nakon razornog potresa pomoći selu Pecki u blizini Petrinje, u kojem živi manje od 100 stanovnika čiji su domovi većinom uništeni ili oštećeni u potresu te koje je jako nastradalo još u Domovinskom ratu. Prikupljena novčana sredstva iskorištena su za kupovinu 10 kontejnera, prijevoz kontejnera do lokacije u selo Pecki, kupovinu namještaja (kreveti, madraci, stol, stolci, osnovni elementi kuhinje) i kućanskih aparata za sve kontejnere. Dio sredstava uložen je u najam sanitarnih kabina za svaki od kontejnera. Zaklada je pomogla i bivšem igraču Dinama Radimiru Bobincu kojem je također u potresu stradala kuća.

Ured zaklade uručio je igračima zahvalnice i prigodne iskaznice u znak zahvale za njihovu pomoć. Igračima su tako potvrđeni statusi podupiratelja Zaklade Nema predaje što znači da su i službeno postali prijatelji naše zaklade.

Foto: GNK Dinamo/CROPIX/Neja Markičević