Zagreb, 08.04.2021 - Nogomet: Dinamo - Villarreal, utakmica cetvrtfinala Europa lige

Online audio deskripcija Dinamo – Villarreal

U nastavku donosimo lijepe vijesti na temu nastavka projekta GNK Dinamo – online audio deskripcija utakmica za slijepe i slabovidne navijače.

Na povijesnoj utakmici četvrtfinala Europa lige Dinamo – Villarreal bila je održana i online audio deskripcija za slijepe i slabovidne navijače.

Dvojica komentatora kroz zanimljiv su audio prijenos omogućili svim zainteresiranim slušateljima da prate uživo utakmicu Europa lige te da istovremeno saznaju kako zvuči audio deskripcija nogometne utakmice.

Prijenos susreta Dinamo – Villarreal, uz deskripciju i naraciju što razlikuje ovakve prijenose od onih radijskih ili televizijskih, možete poslušati u nastavku. Utakmicu su prenosili sportski komentator Gordan Gabrovec i predsjednik Udruge slijepih Zagreb Branimir Šutalo koji je slijepa osoba i strastveni navijač Dinama te je mogao svojim pitanjima i komentarima moderirati prijenos.

Dinamo ovaj projekt provodi od 2017. godine, a od tada do danas održano je preko 25 audio deskripcija za slijepe navijače. Do početka epidemije koronavirusa slijepi navijači bili su fizički na stadionu Maksimir gdje su uživo slušali prijenose utakmica, a u posljednje vrijeme klub se okrenuo digitalizaciji projekta. Navijači sada, zbog nemogućnosti dolaska na utakmice i propisanih epidemioloških mjera, prijenos pojedinih utakmica mogu slušati na YouTube kanalu kluba.

Prijenos je za vrijeme same utakmice slušalo preko 6000 slušatelja, dok je u deset dana od utakmice skupio preko 19 tisuća slušanja.

FOTO: Boris Kovačev/CROPIX/GNK Dinamo