Prvaci izvan nogometnih travnjaka

GNK Dinamo već niz godina sustavno provodi brojne društveno odgovorne projekte i aktivnosti. Od samostalno pokrenutih inicijativa i programa, sudjelovanja u projektima na lokalnoj i nacionalnoj razini osmišljenih od strane nogometnih, sportskih, zdravstvenih i drugih institucija, do uključivanja u međunarodne projekte pokrenute od strane vodećih nogometnih organizacija kao što su UEFA, CAFE, FARE, ECA, EFDN i drugi.

Područja kojima se klub posljednjih godina aktivno bavio obuhvaćaju nekoliko različitih tema, a to su planiranje i organizacija aktivnosti s ciljem prevencije i sprječavanja diskriminacije i rasizma u nogometu, inicijative za djecu i mlade s fokusom na zdravi način života i bavljenje sportom, humanitarne kampanje namijenjene pojedincima ili organizacijama koje skrbe o osobama slabijeg imovinskog statusa te integracija osoba s invaliditetom u nogomet.

TEMELJI POKRETANJA ZAKLADE

Dinamo je izvan nogometnih travnjaka također po mnogočemu prvi. Od audio deskripcije nogometne utakmice za slijepe i slabovidne navijače, prve u povijesti hrvatskog nogometa, pokretanje projekta nogometne momčadi djece s teškoćama u razvoju, premijernog taktilnog obilaska stadiona Maksimir za slijepe navijače, integracija navijača s invaliditetom u nogomet kroz omogućavanje pristupa nogometnim utakmicama, sklapanje poslovne suradnje s udrugama koje skrbe o osobama s invaliditetom ili zapošljavanje iste do uvođenja individualnog pristupa manjinskim skupinama i poboljšanja pristupačnosti usluga na stadionu.

Pokretanje Zaklade Nema predaje samo je šlag na tortu Dinamove priče o odgovornosti u društvu. Uz jednako strastveni i kontinuirani rad i trud, zaklada će pokušati ohrabriti i motivirati druge klubove i institucije da krenu u istom smjeru kako bismo u našem društvu zajedničkim snagama stvorili mogućnosti koje, prije svega, vode jednakosti i ravnopravnosti.

JEDNAKE MOGUĆNOSTI ZA SVE