eca1

Upraviteljica Peras u Izvršnom odboru ECA-e

Upraviteljica Zaklade Nema predaje i predsjednica Uprave GNK Dinamo gđa. Vlatka Peras izabrana je u Izvršni odbor ECA-e, prestižnog europskog udruženja klubova.

ECA je udruženje klubova koje broji blizu petsto članova, a osnovano je 2008. godine od strane 16 klubova među kojima je bio i GNK Dinamo. Uz Dinamo, među osnivačima bili su i Barcelona, Real Madrid, Chelsea, Juventus, Manchester United, Bayern, Milan, Ajax i drugi. Aktualni predsjednik je Nasser Al-Khelaifi iz PSG-a.

U narednom razdoblju od 2023. do 2027. godine ECA će imati novoformirani Izvršni odbor sastavljen od 12 članova, dok su formirana i nova interna tijela u određenim područjima. Upraviteljica Zaklade gđa. Peras izabrana je u izvršni odbor kao predstavnik ED&I Champions (Equity, Diversity and Inclusion) grupe. Podržavajući stalne napore ECA-e u području jednakosti, raznolikosti i uključenosti, ECA je postavila najmanje 20% i cilj od 30% za zastupljenost žena u internim tijelima te je slijedom toga imenovala nove članice tog tijela.

– Zahvaljujem svima na podršci koju su mi pružili za imenovanje u izvršni odbor ECA-e. Nastavak je ovo prisustva GNK Dinamo u najvažnijim nogometnim tijelima. Zato bih iskoristila priliku da se zahvalim i Amri Peternel koja je bila članicom ovog izvršnog odbora u proteklom mandatu i svojim je radom doprinjela imidžu kluba unutar ove važne nogometne organizacije. U predstojećem mandatu želim biti aktivna u komuniciranju svih onih pitanja koja se pojavljuju u klubovima koji dolaze izvan najjačih nogometnih tržišta. Mislim da će upravo tema održivosti klubova u nogometnom ekosustavu biti sve važnija u budućnosti. Dinamo tu predstavlja primjer uspjeha i želim tim iskustvom pridonijeti radu Izvršnog odbora – izjavila je gđa. Peras.

Čestitamo upraviteljici Zaklade na ovom prestižnom imenovanju te vjerujemo da ćemo kroz djelovanje naše organizacije u području društvene odgovornosti i promocije jednakosti na čelu s upraviteljicom, u narednom razdoblju još više pridonijeti našem društvu.

Foto: https://www.ecaeurope.com/