Zaklada članica EFDN mreže

Nakon što je 2018. godine GNK Dinamo postao punopravni član međunarodne mreže nogometnih klubova i organizacija naziva EFDN, i naša zaklada pridružila se u srpnju 2023. godine istoj organizaciji.

Radi se o međunarodnoj mreži klubova i organizacija koje za cilj imaju promociju sporta, nogometa, zdravog načina života, jednakih mogućnosti i ravnopravnosti u svakom smislu.

European Football for Development Network kroz svoj radi, razne akcije, konferencije i projekte osnažuje članove da budu aktivni u svojoj zajednici jer na taj način pomažu pojedincima i društvu općenito, ali ujedno i povezuje klubove s ciljem razmjene znanja i iskustva. Uloga EFDN-a je biti podrška svim klubovima u organizaciji i provedbi društveno odgovornih programa, kao i poticanje na zajedničko korištenje energije nogometa za pozitivne promjene u društvu, naravno, u suradnji s ostalim europskim klubovima. Dinamo je niz godina sudjelovao na međunarodnim konferencijama EFDN-a diljem Europe, a 2022. na konferenciji održanoj u Budimpešti kroz predavanje je klub predstavio svoj rad u području društveno odgovornog djelovanja.

S obzirom na to da je Zaklada Nema predaje utemeljena kao vrhunac rada u području društveno odgovornog djelovanja kluba kroz posljednjih desetak godina, rado ćemo se priključiti ovom cijenjenom društvu u svijetu nogometa i sporta.

Od nekih poznatih akcija možemo izdvojiti samo neke u kojima je klub sudjelovao, a koje će sada podržati i zaklada. To su ”More than football” akcijski tjedni tijekom kojih se provode razne aktivnosti za promociju sporta i jednakosti, zatim ”Matchworn shirt” aukcija nogometnih dresova igrača Dinama od čije je prodaje prihod doniran u humanitarne svrhe. Spomenimo i kampanju ”Show racism the red card” kroz koju se vodi borba protiv rasizma, ali i niz drugih zanimljivih akcija.

U EFDN mreži koja broji 170 članova mjesto imaju i neki europski velikani kao što su Barcelona, Bayer Leverkusen, Chelsea, Eintracht, Everton, Inter Milan, Juventus, PSG, Legia i drugi, s kojima će nadamo se biti prilike za suradnju.

Zaklada Nema predaje tako će od sada i kroz svoj rad sudjelovati u svim aktivnostima, zajedno uz GNK Dinamo, te će pokušati dati još veći doprinos u našem društvu.