Donacija defibrilatora u Čakovcu

Zaklada Nema predaje tijekom jeseni je izvršila donaciju defibrilatora za korištenje na Međimurskom veleučilištu u Čakovcu.

Na zamolbu mladića Noela Roka koji je student 2. godine studija menadžmenta turizma i sporta na navedenom veleučilištu i koji je ujedno osoba s prirođenom srčanom manom zaklada je odlučila donirati AED/AVD uređaj koji je ključan u situaciji srčanog zastoja i nosi mogućnost spašavanja nečijeg života.

Kroz ovu donaciju Dinamova zaklada želi pokazati svjesnost o važnosti prevencije srčanih smrti, a u čemu pomaže defibrilator, što je svakako nešto na čemu se puno radi i u sustavu Dinama kao nogometnog kluba u kontekstu prevencije srčanih smrti nogometaša. Vrijednost donacije iznosi 20 tisuća kuna.

Krajem 2021. godine održana je predaja donacij Međimurskom veleučilištu u Čakovcu, na području gdje Dinamo ima iznimno velik broj navijača. U ime Dinamove zaklade prisustvovali su igrač prve momčadi Danijel Štefulj te povjerenici GNK Dinamo Stane Lazar i Zlatko Premuš, dok su donaciju primili dekan fakulteta doc. dr. sc. Igor Klopotan i student Noel Rok. Na predaji je igrač Daniel Štefulj predao Noelu i Dinamov dres za uspomenu.

– Na pomoć u realizaciji ideje naišao sam u Zakladi Nema predaje i nije prošlo mnogo vremena kada su na Veleučilište stigli povjerenici Dinama i igrač Daniel Štefulj s donacijom i defibrilatorom. Radi se o uređaju koji može spasiti život osobama kojima stane srce. Drago mi je što je zaklada odlučila donirati uređaj koji je jako važan u nekim mogućim kritičnim situacijama. Puno nam svima to znači i iskreno zahvaljujem na donaciji – rekao je na predaji donacije Noel Rok.

– Iznimno smo ponosni i sretni što možemo biti ovdje u ime Zaklade Nema predaje i kao povjerenici Dinama u našem Međimurju predati Noelu i fakultetu ovaj važan uređaj. Jako je bitno da defibrilator postoji na samom fakultetu, da su studenti, profesori i djelatnici educirani o načinu korištenja i da zajedno učimo druge zbog čega je on toliko važan – rekao je na predaji donacije povjerenik Dinama Stane Lazar.

Vjerujemo da donacijom defibrilatora podižemo svjesnost o ulozi jednog ovakvog AED/AVD uređaja kod prevencije srčanih smrti.