17.12.2020., Zagreb - GNK Dinamo u sklopu Humanitarne akcije MiVidimoLjude u suradnji s Hrvatskim Crvenim krizom donirao je pakete hrane socijalno ugrozenim obiteljima iz Cucerja.
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Zaklada pomaže uz humanitarne pakete

Zaklada Nema predaje uključila se u humanitarnu akciju Hrvatskog Crvenog križa naziva ”Vaš dar za pravu stvar”.

Kroz donaciju humanitarnih paketa s prehrambenim proizvodima zaklada je odlučila pomoći stanovnicima Čučerja, a u akciju su uz zakladu bili uključeni i igrači prve momčadi Dinama.

Kupovinom 100 humanitarnih kutija u kojima se nalaze po dvije torbe zaklada je željela pomoći pojedincima i obiteljima koji se nalaze u teškim životnim situacijama, a koje su posljedica zagrebačkog potresa.

Zaklada je 200 humanitarnih torbi napunila prehrambenim proizvodima, a zajedničkim snagama uz predstavnike zaklade prevođene upraviteljicom Vlatkom Peras, igrače prve momčadi Dinama, voditeljicu Službe za pripremu i djelovanje u katastrofama Hrvatskog Crvenog križa Mateu Brižić te nekoliko volontera torbe su u četvrtak 17. prosinca podijeljenje stanovnicima u Čučerju, području koje je uz epidemiju koronavirusa u ožujku ove godine pogođeno i razornim potresom.

Predstavnici Zaklade Nema predaje, upraviteljica Vlatka Peras, predsjednik upravnog odbora Krešimir Antolić i članica upravnog odbora Iva Cigrovskij te igrači Dinama Marko Tolić, Joško Gvardiol, Bartol Franjić i Sadegh Moharrami posjetili su Župnu crkvu Pohoda Blažene Djevice Marije Čučerje gdje su se susreli s predstavnicima župnog Caritasa i s nekoliko tamošnjih obitelji kojima su osobno predali pakete. Posebno su vesela bila djeca koja nisu znala da kao iznenađenje zaklade stižu i igrači Dinama.

Zbog epidemioloških mjera paketi Dinamove zaklade bit će podijeljeni  tijekom četvrtka i petka.

Zaklada Nema predaje kroz svoj rad i programe provodi i aktivnosti socijalne solidarnosti te zahvaljuje Hrvatskom Crvenom križu na pozivu za sudjelovanje u ovoj hvalevrijednoj akciji.

Pozivamo i druge zainteresirane pojedince i organizacije da u ovo blagdansko vrijeme kroz ovu ili slične akcije naprave dobro djelo za one kojima su pomoć i podrška neophodni.

– Drago nam je što smo ovdje i što pomažemo zajedno sa Zakladom Nema predaje. Dinamova zaklada pomaže mnogima i nadamo se da će ove kutije s prehrambenim namirnicama barem malo pomoći obiteljima u Čučerju kojima je to potrebno. Pozivamo i druge ljude da se uključe u ovakve akcije posebno u ovo vrijeme blagdana koje se bliži – Marko Tolić

– Sigurno da je dirljivo i za nas biti ovdje. Ovim obiteljima nije lako, nadam se da će im ovi paketi pomoći barem malo. I mi smo se željeli uključiti i aktivno sudjelovati u dostavi. Zapakirali smo određeni broj paketa koje je pripremila Dinamova zaklada i uvijek ćemo podržati ovakve akcije. Želimo svima njima puno zdravlja prije svega – Joško Gvardiol