Prijenos Dinamo – Astana za slijepe navijače

Dinamo u četvrtak 21.9.2023. na stadionu Maksimir igra prvu utakmicu ovosezonskog izdanja UEFA Europa Konferencijske lige, a protivnik će plavima biti kazahstanski prvak Astana.

Dinamo će na YouTube kanalu organizirati ONLINE audio prijenos utakmice za slijepe i slabovidne navijače, koju ujedno mogu slušati i svi zainteresirani navijači, s početkom u 20:50 sati.

Dinamo od 2017. godine omogućava slijepim navijačima sudjelovanje u projektu audio deskripcije uživo na stadionu Maksimir, a do sada je održano preko 50 prijenosa raznih utakmica. Digitalizacijom pojedinih projekata Dinamo je nastavio aktivno raditi na integraciji osoba s invaliditetom u nogomet i društvo općenito. Uz prijenos utakmica za dio slijepih navijača uživo na stadionu Maksimir, klub i zaklada osigurali su prijenos i na YouTube kanalu za sve slijepe i slabovidne navijače, te ostale zainteresirane, koji nisu u mogućnosti biti osobno na utakmici.

Audio deskripcija utakmica za slijepe i slabovidne navijače drugačija je od uobičajenih sportskih (i radijskih) prijenosa iz razloga što se kroz deskriptivno komentiranje i naraciju riječima detaljno opisuju stvari poput ambijenta, izgleda stadiona, dresova igrača, kretanja i same nogometne igre, načina postizanja pogotka i slavlje igrača te sve ostalo što komentatori vide na stadionu.

Komentatori Igor Gabor i Karlo Plazina će utakmicu uz pomoć posebne tehničke opreme prenositi uživo sa stadiona Maksimir, a prijenos će biti moguće slušati na

https://www.youtube.com/gnkdinamozagreb